Sport.cw

Sponsored by

2x Sprintgoud voor Jonge

Nashwena Jonge won gisteren, zondag 25 juni 2017, twee gouden medailles tijdens de Curaçaose atletiekkampioenschappen. Ze was de snelste op de 100 en 200 meter. Bij de mannen claimde Taymir Burnet het goud op de 100 meter, terwijl Elgemar Laker als eerste over de eindstreep ging op de 200 meter.

De Curaçaose Atletiek Bond (CAB) tekende zaterdag en zondag voor de organisatie van de Curaçaose kampioenschappen. Deze werden gehouden in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat.

De lokale atleten streden in het weekeinde in verschillende disciplines tegen elkaar: loopwedstrijden, verspringen, hoogspringen, bal- en kogelstoten, discus- en speerwerpen. Met name de loopwedstrijden op de korte afstanden trokken de aandacht.

De deze maand 15 jaar geworden Nashwena Jonge tekende voor een mooie medaille-oogst tijdens de Curaçaose atletiekcompetitie. De sprintster van Deportivo San Kriftòf claimde het goud op de 100 in 12,56 seconden. Als tweede eindigde Juavin Leonicia (19) van Olympic (12,95) en derde werd Jene Rosa (15) van Sloké (15,07).

Jonge ging als eerste over de eindstrijd op de dubbele sprint-afstand (200 meter) in een tijd van 26,05 seonden. Tweede werd de 16-jarige Cheetah-atlete Jeanery Wederfoort (26,94), terwijl als derde beste sprintster eindigde Naquifah Koeiman (14) van Trupial (30,38).

Bij de mannen klokte Taymir Burnet 10,92 seconden op de 100 meter. De 30-jarige atleet van The Eagles eindigde voor teamgenoot de eveneens 30-jarige Prince Kwidama (11,06). Elgemar Laker (16), ook van The Eagles, won het brons in een tijd van 11,47 seconden.

Dezezelfde Elgemar Laker was de snelste op de 200 meter toen hij een tijd registreerde van 23,47 seconden. De 22-jarige Giorganny Gaarie van The Eagles veroverde met 23,94 seconden het zilver, terwijl Chanelton Shmidt (25) van Cheetah met 24,35 seconden het brons claimde.

Het was de 25-jarige Shmidt die bij de mannen in een tijd van 50,12 seconden de gouden medaille claimde op de 400 meter. Jordan Philbert (16), eveneens van Cheetah, eindigde als runner-up met een tijd van 57,95 seconden.

Bij de vrouwen ging de 16-jarige Jeanery Wederfoort als eerste over de eindstreep op de 400 meter. De atlete van Cheetah klokte 1 minuut en 0,28 seconden. Als tweede eindigde Moriah-Zoë Troeman (15) van Sparta in een tijd van 1 minuut en 4,99 seconden. Naquifah Koeiman (14) van Trupial claimde het brons in 1 minuut en 17,16 seconden.

De race over 800 meter bij de vrouwen werd door de 19-jarige Qyone Antersijn van Trupial gewonnen. Ze had hiervoor 2 minuten en 32,86 seconden nodig. Haar teamgenote Maysoun Juliana (14) eindigde als tweede in een tijd van 2 minuten en 48,20 seconden.

Bij de mannen was Rashid Rosalina (23) van The Eagles de snelste op de 800 meter. Hij klokte 1 minuut en 59,15 seconden. Tweede werd Andrew de Pool (17) van Sparta die goed was voor 2 minuten en 5,50 seconden. Het brons werd gewonnen door Jordan Philbert (16) van Cheetah in een tijd van 2 minuten en 10,80 seconden.

De 18-jarige Yohance Valks van The Eagles won de 5000 meter in een tijd van 8 minuten en 25,36 seconden. Hij eindigde voor teamgenoot Waldemaar Nahr (34) die 8 minuten en 26,21 seconden registreerde. Jeritsandro Martien (17), eveneens van The Eagles, won het brons met een tijd van 8 minuten en 27,50 seconden.

Tenslotte werd de eindzege in de wandelwedstrijd over 5000 meter geclaimd door William van Heyningen (58) in een tijd van 29 minuten en 41,06 seconden. Het zilver ging naar Elfried Laker (49) met een tijd van 30 minuten en 33,10 seconden. Vernon Piter (41) eindigde derde met een tijd van 31 minuten en 15,20 seconden.