3e zege Scherpenheuvel

RKSV Scherpenheuvel kan terug kijken op een geslaagde serie. Het team sloot de playoffs van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) af met 10 punten. Het zegevierde gisteravond, donderdag 24 augustus 2017, met 1-0 over Centro Social Deportivo Barber.

In het Dr Antoin Maduro Stadion werd gisteren de voorlaatste wedstrijd in de FFK-playoffs, ook wel ‘Kaya 6’ genoemd, afgewerkt. In deze vietbalserie spelen de zes teams die in de reguliere competitie (voorrondes) de meeste punten hadden behaald: Jong Holland, Centro Barber, Centro Dominguito, Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA), Scherpenheuvel en Union Deportivo Bandabou (UNDEBA).

Er werd niet gescoord in de eerste helft, alhoewel Scherpenheuvel wel een strafschop kreeg. De ploeg faalde in twee pogingen deze ‘penalty’ te verzilveren. Beide keren wist de doelman van Centro Barber de bal tegen te houden. De eerste keer zou hij vroegtijdig hebben bewogen en dus moest de strafschop opnieuw worden genomen, die de keeper weer afhield in het doelnet te belanden.

In de tweede helft had Scherpenheuvel meer geluk. In de 17e minuut wist igmar Kleinmoedig de bal achter de doelman in het net te schieten. Er werd hierna niet meer gescoord.

Het betekende de derde overwinning voor Scherpenheuvel. Het won telkens met 1-0 van VESTA, Jong Holland en nu Centro Barber. Verder speelde de ploeg 1-1 gelijk met UNDEBA en verloor met 0-2 van Centro Dominguito en eindigde de playoffs met 10 punten, evenveel als Centro Dominguito.

Centro Barber bleef met 7 punten. De voetbalclub uit Barber verloor behalve van Scherpenheuvel, ook van Centro Dominguito: 0-1. Het elftal won van UNDEBA (5-1) en VESTA (1-0) en speelde 4-4 gelijk met Jong Holland.

De laatste wedstrijd in de FFK-playoffs wordt vanavond gespeeld en gaat tussen Jong Holland en VESTA. Het fluitsignaal voor deze ontmoeting is om 8 uur in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan.