Sport.cw

Sponsored by

6e Finale Centro Dominguito

Centro Dominguito speelt voor het zesde jaar op rij in de finale van het Curaçaose voetbalkampioenschap. Het team behaalde vanavond, maandag 4 september 2017, zijn tweede overwinning in de playoffs door Jong Holland met 3-2 te verslaan.

In de openingswedstrijd van de playoffs in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK), was Centro Dominguito ook al te sterk voor Centro Social Deportivo Barber: 3-1.

Het was Ashar Bernardus die Centro Dominguito in de 14e minuut op voorsprong zette: 1-0. Negen minuten na het fluitsignaal voor de start van de tweede helft, maakte Randall Winklaar er 2-0 van. In de 66e minuut van de wedstrijd tekende Geryon Alberto voor het derde doelpunt van Centro Dominguito.

In de 71e minuut wist Gunnarson Schoop het eerste doelpunt te maken voor Jong Holland: 1-3. Toen iedereen dacht dat dit de eindscore zal worden, trof Julian Sanchez Perez doel in blessuretijd: 2-3.

Met de zege op Jong Holland heeft Centro Dominguito nu 6 punten. Het is de enige ploeg zonder puntverlies in de playoffs. Een rekensommetje laat voorts zien dat dit elftal nagenoeg zeker is van deelname aan de eindstrijd. Het moet nog uitkomen tegen RKSV Scherpenheuvel, dat morgen dinsdag Centro Barber ontmoet.

Scherpenheuvel speelde eerder 1-1 gelijk met Jong Holland en moet het ook nog opnemen tegen Centro Dominguito. Anderzijds moet Centro Barber ook nog spelen tegen Jong Holland.