Afwisselend succes atleten

Curaçaose atleten boekten in 2017 afwisselend succes op het internationale podium. Vooral een blessure nekte sprinter Churandy Martina om deel te nemen aan het wereldkampioenschap in Londen. Nederlands kampioen 400 meter Liemarvin Bonevacia werd ondanks zijn bronzen medaille op de Europese kampioenschappen, niet de beste atleet van Nederland. Een terugblik.

In 2017 liep voor een groot deel geblesseerd zijn wedstrijden. Hij zou op het wereldkampioenschap niet uitkomen op de 100 meter, maar wel op de 200 én estafette-race 4x 100 meter.

Uiteindelijk besloot Martina -de Europees kampioen op de 100 meter, de Nederlandse kampioen op de 60 meter, 100, 200 en de 4x 100 meter estafette- af te zeggen voor deelname aan de wereldcompetitie. De reden: zijn hamstringblessure.

Bonevacia had op zijn beurt een redelijk goed seizoen. De Curaçaoënaar kroonde zich kampioen van Nederland op de 400 meter met een tijd van 45,61 seconde. Op het Europese Kampioenschap (EK) voor landenteams werd hij echter gediskwalificeerd vanwege een valse start. Hij liet zich echter niet ontmoedigen en leidde vervolgens de Oranje-estafetteploeg naar het zilver en een nieuw Nederlands record.

In Willemstad tekende de Curaçaose Atletiek Bond voor een succesvolle Caribische competitie. Polstokhoogspringer Glenn Kunst schreef geschiedenis door het goud te veroveren voor Curaçao tijdens deze wedstrijden.