Sport.cw

Sponsored by

Beaujon wint dubbeltitel

Gianluca Beaujon heeft zijn vierde dubbelspel-titel in vier achtereenvolgende COTECC-toernooien op zak. Samen met Julian Lozano uit Costa Rica werd hij vandaag -donderdag 20 juli 2017- kampioen van het toernooi om de Copa Merengue.

COTECC staat voor ‘Confederación de Tenis de Centroaméricano y el Caribe’. Beaujon heeft de afgelopen vier weken aan vier toernooien in dit regionale circuit, meegedaan.

Na de kampioenstitels te hebben geclaimd in het enkelspel én dubbelspel van het TIHTA-toernooi in Aruba, werd Beaujon dubbelspel-kampioen van het toernooi om de Junkanoo Bowl in Bahamas. Daarna veroverde hij ook de kampioenstitels in het enkelspel én dubbelspel van het Jamaica Junior Open Championship in Kingston.

Door die successen wist Beaujon liefst 220 COTECC-punten te verzamelen en kwam op 272,50 punten te staan. In de maand april wist hij namelijk 52,50 punten te verzamelen op het Trinidad COTECC U14 in Port of Spain. Vóór de start van het toernooi om de Copa Merengue, werd bekend dat hij gedeeld vijfde staat op de ranglijst voor tennissers van 14 jaar en jonger (U14).

Na een goede voorronde in het enkelspel van het toernooi om de Copa Merengue, werd Beaujon al in de eerste ronde van de ‘main draw’ uitgeschakeld.

Beaujon concentreerde zich daarna op het dubbelspel en werd gekoppeld aan de Costoricaan Lozano. De twee wisten zich te plaatsen voor de eindstrijd tegen Luis A Ching uit Panama en Fernando Flores uit El Salvador. De tennisser uit Curaçao en zijn Costoricaanse spelpartner wonnen met tweemaal 6-4 en claimden hiermee de dubbelspel-titel van het toernooi om de Copa Merengue.

Behalve Beaujon, was ook Aydan Gomez Osorio goed op dreef in de Dominicaanse Republiek. Ook hij won in het dubbelspel van het toernooi om de Copa Merengue. Hij speelt in de U18-klasse van deze competitie en werd eerder uitgeschakeld in het enkelspel.

Gomez Osorio vormt een koppel met Johan Francisco Castillo Grullon uit de Dominicaanse Republiek. Na eerder van David Leader uit Bermuda en Christian Warner uit Grenada te hebben gewonnen, hebben de Curaçaose en Dominicaanse tennisser vandaag Jose Daniel Dominguez Collado en Juan Sebastian Dominguez Collado in twee sets opzij te zetten. De setstanden waren 6-3 en 6-1. Via deze overwinning plaatsten Gomez Osorio en Castillo Grullon zich naar de halve finales.