Sport.cw

Sponsored by

Bonevacia naar EK indoor

Liemarvin Bonevacia heeft eindelijk een ticket veroverd voor deelname aan het Europees Kampioenschap atletiek indoor (EK). De Curaçaoënaar won gisteren, zondag 17 februari 2019, in Apeldoorn het zilver en klokte 46,87 seconde op de 400 meter van het Nederlandse Kampioenschap atletiek indoor (NK).

De Nederlandse atletiekwedstrijden indoor 2019 werden in het weekeinde gehouden. Verschillende atleten probeerde op deze kampioenschappen zich alsnog te plaatsen voor het EK, dat in maart plaatsvindt in Glasgow.

Bonevacia was één van de vier atleten die erin slaagde een EK-ticket te bemachtigen door eindelijk onder het vastgestelde limiet in zijn discipline te duiken. Op de eerste wedstrijddag, zaterdag 16 februari, bleef hij in de series op de 400 meter nog met 47,30 seconden, een tiende boven de limiet van 47,20 seconden.

Op zondag in de finale van de 400 meter ging Bonevacia sneller. Hij noteerde een indrukwekkende 46,87 seconde. Ondanks deze mooie tijd, slaagde hij er niet in de race te winnen. De winnaar werd Tony van Diepen die op de laatste meter af in de strijd om de titel. Hij noteerde een tijd van 46,81. Van Diepen had zich eerder al geplaatst voor de EK indoor. Brons was met 47,31 voor Jochem Dobber.

Een andere Curaçaose atleet die ook in actie kwam in Apeldoorn, was Christopher Garia. Hij nam deel aan de 60 meter sprint. De Curaçaose sprinter kon echter zijn titel niet verdedigen, omdat hij in de halve finales werd gediskwalificeerd vanwege een valse start. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Joris van Gool die 6,63 seconde noteerde in de finale. Het Nederlands record van 6,60 seconde staat sinds 2011 op naam van de Curaçaoënaar Brian Mariano.