Sport.cw

Sponsored by

Cijntje wint Vlakte Race

Hillard Cijntje was vandaag, zondag 13 augustus 2017, de snelste wielrenner in de Subway Sorsaka Vlakte Race. Hij ging als eerste over de eindstreep in de hoofdrace, ofwel Elite-klasse. Bij de vrouwen eindigde Mirjam Weerd als eerste.

Wielrenclub Sorsaka tekende voor de organisatie van de jaarlijkse Vlakte Race die gesponsord werd door Subway. Zoals de race-naam al verraad, vond de wedstrijd voor mountainbikers op de vlakte bij Hato plaats. Het betrof de zesde editie van deze race.

Voorafgaan aan de race vandaag, konden de mountainbikers de route verkennen tijdens trainingen. Er werd in verschillende klassen gereden en de start van de Subway Sorsaka Vlakte Race was bij Curinde bij Hato.

In de hoofdgroep, ofwel Elite, werd er hard doch sportief gestreden door de mountainbikers. Het werd een spannende race waar Hillard Cijntje als eerste over de eindstreep ging met op de hielen Faisel Camelia. Derde beste mountainbiker werd Robert Potveer.

Mirjam Weerd was de eerste renster bij de vrouwen. Ze bleef Tamara Braak (tweede) voor. Mirte Eekhof was de derde beste renster.

In Master A eindigde Rick Nahoving als eerste. Tweede werd Barry Bakker, terwijl Yurandy Rosinda als derde mountainbiker over de meet ging.

Martin van Loo won de race in Master B. Hij bleef Roland Guelingh (tweede) en Guido Zwanikken (derde) voor.

De race in Master C werd gewonnen door Casper Rademaker. Runner up werd Manrique Lodewijks, terwijl mountainbiker Martin Eekhof als derde over de eindstreep ging.

Bij de Junioren -12 tot en met 16 jaar claimde Auric Rosinda de eerste prijs, terwijl Jasper Jansen tweede werd. De derde beste mountainbiker werd Leonardo Servage.

Bij de Beginners eindigde Idiene van Blarcum eerste, gevolgd door Lybarsky Martis en derde Pablo Perez.

In de klasse 8/9 jaar jongens won Luc Reijmer de wedstrijd, terwijl bij de meisjes Brit Bakker als kampioene eindigde. Bij de meisjes 10/11 jaar claimde Jeanisa Rosinda de eerste prijs, terwijl bij de jongens Max Bakker als eerste was geëindigd.