Sport.cw

Sponsored by

Cor van Aanholt mist brons

Na een ongelukkige start, wist sunfisher Cor van Aanholt zich te herstellen en was lange tijd in de race voor het brons. Uiteindelijk bleef de 59-jarige sunfisher toch zonder medaille op de Centraal-Amerikaanse & Caribische Spelen (CAC 2018) in Barranquilla, Colombia.

Zeilen is één van de sporten waarin Curaçao aan deelnam op CAC 2018. Het land werd door oud-Olympiër Van Aanholt vertegenwoordigd in de categorie Sunfish Open.

In zijn eerste race op de eerste zeildag kreeg Van Aanholt een ‘DNF’ achter zijn naam: ‘Did Not Finish’. In zijn tweede race prijkte er achter zijn naam ‘UFD’: ‘Uniform Flag Disqualification’.

Die slechte openingsdag in de categorie Sunfish Open ontmoedigde de zeer ervaren zeiler niet. Dat bleek op de tweede competitiedag toen hij vierde eindigde in zijn derde race en vijfde in de vierde. Hij noteerde in zijn vijfde race weer een vierde plaats en klom in de zesde zelfs naar de derde plaats en het werd toen duidelijk dat hij goed in de race was voor het brons.

Op de vierde zeildag echter viel Van Aanholt in zijn zevende race naar de zesde plaats doch klom in de achtste weer naar de vierde plek. In de negende race ging het alweer niet goed en eindigde hij zevende. Hij liep ook het brons mis.

David Hernández uit Guatemala veroverde de gouden medaille. Het zilver werd geclaimd door de Cubaan Lester Hernandez, terwijl Stanton Peter uit de Amerikaanse Maagdeneilanden verrassend het brons won.