Sport.cw

Sponsored by

Cristiano Ronaldo en de rest

Cristiano Ronaldo speelde vandaag, woensdag 20 juni 2018, weer de hoofdrol voor Spanje op het Wereldkampioenschap (WK). De ster-voetballer scoorde zijn vierde doelpunt en is hiermee topscorer in Rusland.

Het WK voetbal werd vandaag voortgezet met nog eens drie wedstrijden. Er werd slechts drie doelpunten gemaakt, tegen tien gisteren.

Portugal zegevierde in de eerste ontmoeting van groep B vandaag in Rusland met 1-0 over Marokko. Het was wederom Cristiano Ronaldo die trefzeker was. Dit al in de 4e minuut van de wedstrijd. In de eerste wedstrijd tegen Spanje (3-3) scoorde hij alle drie doelpunten en voert nu de scorerslijst aan met 4 treffers.

De meeste aandacht op het WK gaat tot nu toe naar de verrichtingen van Cristiano Ronaldo. Bij elk doelpunt dat hij maakt, grijpt hij naar zijn kin en verwijst treiterend hiermee naar Lionel Messi. De Argentijnse ster had vóór de start van de wereldstrijd laten doorschemeren ‘ de beste te zijn’ door met een G.O.A.T.-poster te poseren. G.O.A.T. staat voor Greatest Of All Time.

In het tweede WK-duel vandaag won Uruguay in groep A ook met dezelfde cijfers (1-0) van Saudi-Arabië. Het was wederom Luis Suarez die trefzeker was. Hij schoot in de 23e minuut raak.

Spanje won in groep B ook met minimale score van Iran: 1-0. Diego Costa was in de 54e minuut succesvol.

Door die uitslagen hebben Portugal en Spanje evenveel punten in groep B: 4 punten uit twee duels en delen de eerste plaats. Iran bezet de derde plaats met 3 punten: 1 overwinning en 1 nederlaag. Marokko is uitgeschakeld: 0 punten, 2 nederlagen.

In groep A heeft Uruguay 6 punten uit twee wedstrijden, evenveel als Rusland. Uruguay en Rusland gaan dus door naar de volgende ronde, terwijl Egypte en Saudi-Arabië uitgeschakeld zijn.

TV Direct 13 die de exclusieve televisie-uitzendrechten heeft voor Curaçao, tekende weer voor een tweetalige uitzending vandaag. De wedstrijd tussen Uruguay en Saudi-Arabië telde namelijk met commentaar in het Papiamentu en Spaans. Eerder werd de ontmoeting tussen België en Panama ook in het Papiamentu en Nederlands uitgezonden.

Op de foto’s een impressie van de sfeer in de foodcourt van Mangusa Hypermarkt en bij Curaçao Sport Club (CSC).