Curaçao laat zich verrassen

De Curaçaose voetbalselectie kon vanavond, donderdag 14 november 2019, niet voldoen aan de hoog gespannen verwachtingen. Het nationale elftal liet zich thuis in de Concacaf Nations League onaangenaam verrassen door Costa Rica: 1-2.

Door eerder in San Jose 0-0 gelijk te hebben gespeeld met Costa Rica, verwierf Curaçao een positief uitgangspunt voor de return. Deze wedstrijd werd echter in de slotminuten uit handen gegeven.

Een groot publiek vond de weg naar het Ergilio Hato Stadion in Brievengat om de return tussen Curaçao en Costa Rica bij te wonen. Johan Venegas zette in de 14e minuut het gastland op voorsprong. Vier minuten later scoorde Rangelo Cijntje de gelijkmaker.

In de slotminuten liet Curaçao zich echter door Costa Rica verrassen. Met één man meer op het veld kon de nationale ploeg toch niet profiteren van deze overwicht. Ricardo Blanco werd namelijk in de 64e minuut met rode kaart weggestuurd.

Curaçao had meer balbezit (55%), meer goede passes (76% tegen 68%) en ook meer schoten op doel (3 tegen 2). Desondanks viel het winnende doelpunt aan de andere kant.

Door de overwinning klom Costa Risa naar de eerste plaats in groep D naast Curaçao. Beide ploegen hebben 5 punten, maar de nationale selectie uit Willemstad heeft één wedstrijd meer gespeeld: 4. Costa Rica moet nog de return tegen Haïti spelen en de verwachting is dat het ook deze ontmoeting zal winnen. Haïti heeft 2 punten uit drie duels.