Curaçao leidt in CFU-serie

De jeugdvoetbalselectie van Curaçao boekte gisteren, woensdag 8 augustus, de tweede overwinning in de Caribbean Football Union (CFU) Challenge Serie U14. Guyana werd met 4-0 terug gewezen en nu voert Curaçao de ranglijst aan in groep C.

De CFU-competitie is bestemd voor voetballers van 14 jaar en jonger (U14) en de wedstrijden in groep C de Challenge Serie worden op het moment op Curaçao gespeeld. Deze vinden plaats in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

De Caribische voetbalunie heeft in verband met de U14 Challenge Serie zes groepen ingesteld: A tot en met F. In groep C spelen behalve Curaçao en Guyana, ook Bonaire, Aruba en Trinidad & Tobago. St. Maarten is ingedeeld in groep B samen met St. Lucia, Turks & Caicos, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.

De Challenge Serie in groep C ging op 4 augustus van start. Er zijn tot nu toe zes wedstrijden gespeeld. Curaçao leidt in deze groep met 7 punten doch heeft één wedstrijd meer gespeeld dan de selecties van Trinidad & Tobago en Aruba die respectievelijk de tweede en derde positie bezetten.

Na eerder van Bonaire (2-0) te hebben gewonnen en vervolgens gelijk te hebben gespeeld met Aruba (0-0), won Curaçao gisteren met 4-0 van Guyana. Reuel Martina opende de score in de 13e minuut. Hij schoot in de 26e minuut weer raak, terwijl Quihaindri Bibiana in de 28e minuut er 3-0 van maakte. Jaeve Elshot maakte in de 67e minuut het vierde doelpunt.

In de andere wedstrijd die gisteren werd gespeeld, zegevierde Aruba met 2-1 over Bonaire. Aruba kwam met 0-1 achter te staan toen Jandino Frans in de 16e minuut de score opende voor Bonaire. De Arubaan Giandrick van de Berg maakte in de 43e minuut de gelijkmaker, terwijl Izykiel Tromp in de 59e minuut de zege veilig stelde.

Curaçao, Trinidad & Tobago en Aruba gaan nog ongeslagen in groep C van de CFU Challenge Serie. De Curaçaose U14-selectie heeft 7 punten uit drie wedstrijden, gevolgd door Trinidad & Tobago met 6 punten uit twee duels en Aruba 4 punten uit eveneens twee ontmoetingen.

Een saillant detail is dat de jeugdvoetballers uit Trinidad & Tobago maar liefst 19 doelpunten hebben gemaakt in hun twee wedstrijden. Ze wezen Guyana met 8-0 terug en vernederden Bonaire met 11-1. Curaçao heeft tot nu toe 6 treffers: Bonaire (2-0) en Guyana (4-0) en gelijkspel met Aruba (0-0).

De volgende ontmoetingen in groep C staan morgen, vrijdag 10 augustus, gepland. Om 4 uur ’s middags spelen Aruba en Trinidad & Tobago tegen elkaar, terwijl om 6 uur Bonaire en Guyana op zoek gaan naar hun eerste zege.

Op zondag 12 augustus komen Aruba en Guyana om 4 uur ’s middags tegen elkaar uit, terwijl Curaçao en Trinidad & Tobago om 6 uur de Challenge Serie in groep C afsluiten.