Curaçao strijdend ten onder

De kwartfinale werd het eindstation voor Curaçao in de competitie om de Gold Cup. De nationale ploeg streed tot de laatste seconden tegen de Verenigde Staten: 0-1. Weston McKenzie scoorde met zijn hoofd het enige doelpunt van de hard bevochten wedstrijd.

De ontmoeting tussen de Curaçaose en Amerikaanse selecties vond plaats in vol stadion in Philadelphia.

De verwachtingen in Willemstad waren hoog gespannen, nadat Curaçao zich eerder samen met Jamaica in groep C had geplaatst naar de kwartfinales van de competitie om de Gold Cup. Het team bereikte dit via een overwinning op Honduras (1-0) en een gelijkspel met Jamaica (1-1). Het verloor met de minimale score van El Salvador en eindigde tweede met 4 punten uit 3 duels.

De Amerikaanse voetbalselectie speelde in groep D en eindigde als koploper met drie overwinningen. Het team won overtuigend van Guyana (4-0) en Trinidad & Tobago (6-0). Panama bood meer tegenstand doch verloor met 0-1 van de Amerikanen.

Inclusief tegen de VS, speelde de Curaçaose ploeg onder leiding van Remko Bicentini speelde tegen selecties die één of meerdere keren uitkwamen op het wereldkampioenschap voetbal. Door het getoonde spel en de geboekte uitslagen gold het team uit Willemstad als een van de Caribische sensaties op het regionale voetbaltoernooi.

Curaçao speelde een goede wedstrijd tegen de VS. Het doelpunt van McKenzie viel onverwacht toen hij een hoogbal binnen kopte. Dit was in de 25e minuut. In de tweede helft had Curaçao het betere spel doch kwam niet tot scoren.

De Curaçaose selectie gaat zich nu richten op de volgende fase van de Nation League.