Dimitri Leon blijft winnen

Tafeltennisser Dimitri Leon (voorgrond op coverfoto) won gisteren, dinsdag 14 mei 2019, het jaarlijkse Oscar Salas Tournament. Het betreft zijn derde toernooizege voor dit jaar. De Curaçaose kampioen versloeg in de finale Devon Meilink: 3-1.

Federashon Tènis di Mesa Kòrsou (FTMK) tekende voor de organisatie van het toernooi om de Kopa Oscar Salas. Deze competitie vond plaats in Recreatiecentrum Irene Moreno te Muizenberg.

Het toernooi om de Kopa Oscar Salas betreft een competitie voor tafeltennissers uit de A-klasse en geldt ook voor de ranking. Er namen 16 spelers deel verdeeld vier groepen van 4 spelers. De beste twee van elke poule vorderden naar de kwartfinales en de winaars gingen door naar de halve finales en eindstrijd.

De groepswinnaars en runner-ups waren: groep A 1. Dimitri Leon (3-0) en 2. Peter Wong (2-1); groep B 1. Raymond Begina (3-0) en 2. Corne Klopper (2-1); groep C 1. Ravi Rajwani (3-0) en 2. Devon Meilink (2-1) en groep D 1. Henny Metry (3-0) en 2. Hensley Wentwoord (2-1).

In de kwartfinale werden de volgende uitgeslagen geregistreerd: Metry vs Wong 3-0, 11-7, 11-5 en 11-5; Rajwani vs Klopper 0-3, 11-13, 9-11 en 5-11; Leon vs Wentwoord 3-0, 11-8, 11-3 en 11-5 en Meilink vs Begina 3-0, 13-11, 11-5 en 11-3.

In de halve finales zegevierde Leon met 3-0 over Klopper en vorderde naar de finale. De setstanden waren: 11-2, 11-6 en 11-8. Meilink won in de andere serie via een vijfsetter van Metry (3-2) en plaatste zich voor de eindstrijd. De setstanden: 5-11, 11-7, 11-8, 10-12 en 11-9.

In de finale was Leon te sterk voor Meilink: 3-1. Na de eerste set met 8-11 te hebben verloren, won de Curaçaose kampioen de drie volgende sets: 12-10, 11-6 en 11-7. Hiermee claimde hij zijn derde toernooiwinst in evenveel competities.