Doelpuntenfeest in Kintjan

De voetbalfans die vandaag -zondag 30 juli 2017- de weg vonden naar het Dr. Antoin Maduro Stadion te Kintjan, werden getrakteerd op een historische avond vol doelpunten: 10. Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) drong op het nippertje de playoffs binnen, terwijl Hubentud Fortuna nipt aan degradatie ontsnapte.

Een groot publiek toog naar het Dr Antoin Maduro Stadion waar er twee wedstrijden gepland stonden in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK), ofwel Liga MCB.

In de eerste ontmoeting van de avond speelden UNDEBA en koploper Jong Holland tegen elkaar. Al in de 8e minuut van de wedstrijd werd er gescoord middels Naigel Valorian die Jong Holland op 1-0 zette. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

Na 11 minuten in de tweede helft trok UNDEBA de score 1-1 gelijk dankzij een doelpunt van Roderick Bolijn. In de 68e minuut van de wedstrijd benutte Gaspard Bolijn een strafschop en zette UNDEBA op 2-1. Johnathan Getruida maakte het in de 89e minuut 3-1. Tenslotte wist Rayson Koeiman in blessuretijd de eindscore op 4-1 te zetten.

Door de klinkende overwinning op de koplopers, streefde UNDEBA ook Inter Willemstad voorbij en plaatste zich voor de playoffs. Deze serie gaat tussen de zes teams met de meeste punten.

In de tweede wedstrijd van de avond speelden Sport Unie Brion Trappers (SUBT) en Hubentud Fortuna tegen elkaar. Beide teams waren gebaat bij een overwinning, want een nederlaag betekende degradatie naar de tweede divisie van FFK.

De ploeg uit Seru Fortuna begon de eerste helft zeer voortvarend. Rendell Girigorie zorgde in de 18e minuut voor de 1-0. Acht minuten later scoorde ook Lisandro Trenidad: 2-0. Na de pauze was wederom Girigorie trefzeker voor Hubentud Fortuna: 3-0.

Door een foutje scoorde Ruchino Kiriendongo van Hubentud Fortuna in eigen doel: 3-1. Met nog 5 minuten te spelen wist Edgard Gassiani de achterstand van SUBT in te korten: 2-3. Er veranderde hierna niets meer aan de score en leed SUBT in het eigen stadion een zeer gevoelige nederlaag, want dit houdt in degradatie naar de tweede divisie.

De zes teams die geplaatst zijn voor de playoffs, zijn: Jong Holland, Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA), Centro Social Deportivo Barber, Centro Dominguito, RKSV Scherpenheuvel en UNDEBA.