Sport.cw

Sponsored by

Eerste zege Jong Colombia

Jong Colombia boekte vanavond, vrijdag 15 maart 2019, zijn eerste overwinning in Liga MCB. Dit was een verdienste van de Torbeds die het team uit Boca Samí op sleeptouw nam tegen Centro Social Deportivo Barber: 4-3.

Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette de competitie in de eerste divisie voort in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan. De toeschouwers die de weg vonden naar het stadion, kregen een doelpuntenfeest voorgeschoteld.

Centro Barber leek in eerste instantie af te stevenen op een makkelijke zege, nadat het team in de eerste helft met 2-0 voor kwam te staan. Jurensley Martina opende de score in de 32e minuut en Juni Morales verdubbelde deze in de 36e minuut.

Vóór de pauze wist Jean Carlo Torbed zijn ploeg Jong Colombia in het spel te brengen. Met twee treffers in de laatste vijf minuten voor rust, trok hij de score. Dit was in de 41e en 43e minuut.

Na de pauze was het wederom Jean Carlo Torbed die trefzeker was. In de 64e minuut zette hij de ploeg uit Boca Sami op voorsprong: 3-2. Naigel Valorian tekende echter in de 76e minuut voor de gelijkmaker. Toen iedereen dacht dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, verraste Djarston Torbed m de 85e minuut voor het winnende doelpunt voor Jong Colombia.

Het betreft de allereerste overwinning in dit kampioenschap voor Jong Colombia, dat slechts twee keer eerder had gelijk gespeeld. Vorig jaar op 8 december met Victory Boys (0-0) en onglangs op 18 februari met Inter Willemstad (1-1).

Het team uit Boca Samí blijft ondanks de overwinning hekkensluiter (10e positie) in Liga MCB: 5 punten uit liefst 13 wedstrijden. Centro Barber blijft op de zesde plaats met 16 punten uit 13 duels.

De competitie in Liga MCB wordt morgen, zaterdag 16 maart, voortgezet met twee wedstrijden in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan. Om 7 uur komt Inter Willemstad uit tegen Union Deportivo Bándabou, terwijl om 9 uur de ontmoeting gepland staat tussen Jong Holland en Centro Dominguito.