FC Don Bosco op kop

FC Don Bosco boekte gisteravond, donderdag 7 september 2017, een krappe zege op FC Ocean View: 5-4. Hierdoor bezet de ploeg nu de eerste positie op de ranglijst in de A-divisie van het Curaçaose Futsal. Bij een zege  vanavond zal FC United aan kop eindigen.

De reguliere CurFutsal-competitie in de A-divisie is inmiddels in de eindfase beland. Vanavond, vrijdag, staan de laatste twee wedstrijden gepland. Gister werden er ook al twee duels afgewerkt in de Sala Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant.

In principe heeft FC Ocean View de nederlaag te danken aan een eigen doelpunt. Het was Harley Djaoen die deze fout beging, waardoor FC Don Bosco met 5-4 kon winnen.

Bij rust stond Don Bosco met 3-1 voor. In de tweede helft werden er dus nog 5 doelpunten gemaakt. Voor Don Bosco schoot Rudrick Pop tweemaal raak, terwijl Ruwensley Leuteria en Jurensley Martina ook trefzeker waren. De doelpunten van Ocean View werden gemaakt door Rayson Koeiman (2), Selmar Clarissa en Stallone Isenia. Koeiman kreeg een blauwe kaart, terwijl Leuteria rood kreeg.

FC San Lucas won ook krap van FC Sparta: 4-3. Bij rust was de score 2-2 gelijk. De doelpunten van de winnende ploeg werden gemaakt door: Pito Roosje, Shairon Bernardus, Tairon Paulina en Ashar Bernardus. Voor Sparta troffen doel: Wensley Albertina, Julio Romana en Nixon Buntin.Naigel Valorian kreeg een gele kaart.

Er werd gisteravond ook een wedstrijd uit de B-divisie gespeeld. FC Ocean View Elite zegevierde met 3-2 over Babranis. Bij rust stond Ocean View al met 2-1 voor. Joel Martina (2) en Gilliard Elisa scoorden voor de winnende ploeg, terwijl Swendy Sambo en Alzinho Costina trefzeker waren voor Babranis.

Door de overwinning van FC Don Bosco gisteravond, voert het nu de ranglijst aan in de A-divisie met 25 punten uit 16 duels: 12 overwinningen, 1 gelijkspel en 3 verliezen. FC United bezet de tweede positie met 24 punten uit 15 wedstrijden: 11 zeges, 2 gelijkspelen en 2 nederlagen. Deze ploeg speelt vanavond nog tegen FC Sta Helena dat de laatste positie op de standenlijst inneemt met slechts 3 punten: 1 overwinning, 1 gelijkspel en 13 verliezen.