FC San Lucas loopt uit

Met een 3-1-zege op Ocean View FC, nam koploper FC San Lucas afstand van de rest van het deelnemersveld in de A-divisie van de Curaçao Futsal Federation. In de B-divisie handhaafde ook FC Securitas Antias de koppositie na winst op Excellent: 4-0.

De futsalcompetitie werd in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant voortgezet met verschillende wedstrijden in zowel de A- als B-divisie.

In de A-divisie won FC San Lucas met 3-1 van Ocean View FC. Bij rust was de stand nog gelijk: 0-0. Everon Espacia, Jean Pauletta en Shurwendel Pito Roosje schoten raak voor de Curaçaose futsalkampioen, terwijl Dexter Cicilia trefzeker was voor de verliezers.

Het betreft de achtste overwinning van FC San Lucas tegen twee nederlagen tot nu toe in de A-divisie, goed voor 16 punten. De futsalkampioen nam nog meer afstand van juist Ocean View FC en FC IGA die de tweede positie bezetten, elk met 13 punten.

In de B-divisie handhaafde ook FC Securitas Antias de eerste plaats door met 4-0 te winnen van Excellent. Bij rust was de score 2-0. Quincy Wilson scoorde tweemaal, terwijl Curven Statie en Jean-Louis Fortin ook doel troffen.

In de andere ontmoeting in de B-divisie boekte Sta Rosa Stars een ruime overwinning op FC Celestial Boys: 8-2 (bij rust 3-1). Norvianel Naar, Quentley Sophia en Jurensley Martina scoorden elk twee keer, terwijl ook Gaspard Jean Baptiste en Roderick Cleopa trefzeker waren voor Sta Rosa Stars. Germain Samudo en Luigi Gumbs redden de eer voor de verliezende ploeg.

Na die uitslagen leidt FC Securitas Antias nog comfortabel in de B-divisie met liefst 22 punten uit 13 wedstrijden: 9 overwinningen en 4 gelijkspelen. Sta Rosa Stars is runner-up met 17 punten uit 13 duels: 8 zeges, 1 gelijkspel en 4 nederlagen. Excellent bezet de derde plaats met 14 punten: 6 gewonnen wedstrijden, 2 remises en 5 verliezen. Vierde staat FC Bandolino met 13 punten: 5 zeges, 3 gelijkspelen en 4 nederlagen.