FC United in futsalfinale

FC United plaatste zich naar de finale van de CurFutsal-competitie in de A-divisie. Het zegevierde gisteren, woensdag 27 september 2017, met liefst 6-3 over FC IGA. Vanavond komen FC Don Bosco en FC San Lucas tegen elkaar uit in de andere halve finale.

De Curaçaose Futsal Bond, ofwel CurFutsal, organiseert op het moment de halve finales in de A- en B-divisie. De wedstrijden worden in sporthal van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) te Brievengat gespeeld, nadat de reguliere competitie in de sportzaal van het Odulio Willems Stadion in Suffisant werd afgewerkt.

In de reguliere competitie eindigde FC United aan kop in de A-divisie met 26 punten, gevolgd door 2. FC Don Bosco (25), 3. FC San Lucas (21) en 4. FC IGA met 18 punten. In de B-divisie eindigde Pantera Negras op de eerste positie met 26 punten, gevolgd door 2. Excellent (22), 3. FC FCF (20) en 4. FC Ocean View Elite (20).

In de playoffs speelt in beide divisie de nummers 1 tegen nummers 4 en de nummers 2 tegen 3. De winnaars in elke serie komen in de finale tegen elkaar uit.

FC United boekte gisteren zijn tweede overwinning in de playoffs. Na eerder met liefst 7-3 van FC IGA te hebben gewonnen, zegevierde het gisteravond met 6-3 over dezelfde ploeg. Hierdoor plaatste FC United zich alvast naar de eindstrijd in de A-divisie.

FC United wacht op de winnaar van de serie tussen Don Bosco en San Lucas. Deze teams spelen vanavond om 9 uur tegen elkaar in de SDK-sporthal. In hun eerste play0ff-wedstrijd kwamen ze niet verder dan een gelijkspel: 3-3.

In de B-divisie wist het team van Pantera Negras zich te plaatsen naar de finale door de tweede ontmoeting tegen Ocean View Elite te winnen. Dit keer werd het 6-4, nadat de eerste playoff-wedstrijd vorige week met 5-1 werd gewonnen.

Vanavond komen in de B-divisie om 8 uur FC Excellent en FCF tegen elkaar uit in de SDK-sporthal. Excellent won de eerste ontmoeting in de halve finales met 3-2.