GK Stars alleen op kop

De Groot Kwartier Stars gaan alleen aan kop in de hoofdklasse van de Curaçaose honkbalcompetitie. Ze boekten vandaag, zondag 6 augustus 2017, hun tiende zege door Royal Scorpions met 11-6 terug te wijzen. De wedstrijd tussen Sta Maria Pirates en Sta Rosa Indians eindigde onbeslist: 5-5.

De Federashon Beisbòl di Kòrsou (Febeko) tekent voor de organisatie van het honkbalkampioenschap. De twee wedstrijden werden vandaag in het Heintje Kool Ballpark gespeeld.

In de eerste wedstrijd kwam de ploeg uit Groot Kwartier in de tweede helft van de eerste inning op 2-0 te staan. De Scorpions wisten in de vierde inning de Stars voorbij te streven: 3-2. Hierna begon een kat-en-muis-spelletje tussen de twee teams.

De Sterren uit Kwartier scoorden namelijk weer 2 punten en kwamen met 4-3 voor te staan. In de vijfde inning gingen twee Schorpioenen over de thuisplaat (5-4), maar in de tweede helft van dezezelfde inning trok Groot Kwartier de score 5-5 gelijk.

De Scorpions scoorden nog 1 punt in de zesde inning, maar de ploeg uit Groot Kwartier had in het afsluitende deel van dezezelfde slagbeurt een winnend antwoord: 6 runs. Er werd niet gescoord in de zevende inning en hiermee werd de eindscore na 7 innings op 11-6 bepaald.

De winnende werper voor Groot Kwartier werd Shaquille La Croes die in de vijfde inning de startende pitcher Jardell Martina verving. In 4,1 innings stond Martina 5 punten en 6 honkslagen toe aan Scorpions, terwijl La Croes slechts 1 punt en 2 hits incasseerde, terwijl hij 4 slagmannen met drie slag bedwong.

Ogier Martis, Jonaikel Castro Arias en Aldair Daal waren de uitblinkers aan slag voor Groot Kwartier. Martis en Castro Arias eindigden met 3 honkslagen in 4 beurten, terwijl Daal volstond met 2 hits in 3 beurten.

Pitcher Richene Martina incasseerde de nederlaag voor Royal Scorpions, nadat hij in de vijfde inning startende werper Jeremy Lucas verving die in 4,1 innings 5 punten en 10 honkslagen toestond. Lucas op zijn beurt stond in 1 inning liefst 6 punten en 5 hits. Juruengelo Thielman met 2 hits in 4 beurten en Raydel Isabella met 1 hit in 2 beurten, waren de beste slagmannen voor Scorpions.

In de tweede wedstrijd vandaag scoorden de Sta Maria Pirates telkens een punt in de tweede, derde en vijfde inning: 3-0. De Sta Rosa Indians wisten in de tweede helft van de vijfde inning 2 punten te maken: 2-3. Hierna scoorden beide ploegen in de zevende inning: 4-3 in het voordeel van Sta Maria.

In de negende tevens laatste inning trokken de Indianen de score 4-4 gelijk, waarna over moest worden gegaan tot het spelen van verlenging. Beide teams scoorden 1 punt in de tiende inning en na een puntenloze 11e inning, werd de wedstrijd afgesloten: 5-5.

Ulrich Snijders en Fauchedre Celestijn eindigden als beste slagmannen voor Sta Maria Pirates. Snijders was goed voor 2 hits in 3 beurten, terwijl Celestijn 1 honkslag noteerde in 2 beurten in het slagperk. Voor Sta Rosa Indians blonken uit aan slag Sorick Liberia, Kevin Gibson en Francinel Martina. Ze sloegen elk 2 honkslagen in 4 beurten.

Door de uitslagen van de twee wedstrijden die vandaag in het Heintje Kool Ballpark werden gespeeld, gaan nu de Groot Kwartier Stars alleen op kop met 10 overwinningen en 2 nederlagen. De Sta Maria Pirates volgen op de tweede plaats met 9 zeges, 2 verliezen en 1 gelijkspel. De Wild Cats bezetten de derde positie met 9 overwinningen en 3 nederlagen. De vierde plaats wordt ingenomen door Royal Scorpions met 7 zeges en 6 verliespartijen. De vijfde positie wordt ingenomen door Sta Rosa Indians met 5 triomfs, 7 nederlagen en 1 gelijkspel. Curaçao Yankees (2 zeges en 11 verliezen) en Marchena Braves (1 overwinning en 12 nederlagen) sluiten de rij.