Jeugdtennissers in vorm

De Curaçaose jeugdtennissers presteren tot nu goed op het prestigieuze TIHTA-toernooi in Oranjestad, Aruba. Gianluca Beaujon, Noah Martis, Sarinah Maduro en Gibelle Beaujon plaatsten zich allemaal voor de halve finales van de competitie voor spelers van 14 jaar en jonger (U14).

De U14-competitie van het TIHTA-toernooi valt onder toezicht van het COTECC, dat het regionale tennisorgaan is. De afkorting COTECC staat voor ‘Confederacion de Tenis de Centroamerica y Caribe’.
Bij de jongens wist Gianluca Beaujon vandaag, maandag 26 juni 2017, zijn zegereeks voort te zetten. Hij won in de kwartfinales van Francisco Sinopli uit Venezuela. De setstanden waren 6-4 en 6-1. Hiermee plaatste hij zich voor de halve finales.
Noah Martis gaat ook ongeslagen. Hij zegevierde in twee sets over Emilio Perez uit eveneens Venezuela: 6-1 en 6-1. Via deze overwinning plaatste Martis zich ook naar de halve eindstrijd.
Bij de meisjes U14 slaagde Gibelle Beaujon erin ook door te dringen tot de halve finales. Ze versloeg in een driesetter in de kwartfinales de Venezolaanse Oriana Izarra: 6-1, 2-6 en 6-1.
In de halve finales treft Gibelle Beaujon echter Sarinah Maduro, ook uit Curaçao. In de andere halve eindstrijd spelen tegen elkaar Jelsyvette Croes uit Aruba en Emma Weech uit Bahamas.
Bij de jongens komt Gianluca Beaujon uit tegen Yannick Issa uit Suriname en Noah Martis ontmoet Diego Degovia uit Venezuela.
Het TIHTA-toernooi telt ook een U18-competitie. Deze valt onder toezicht van de International Tennis Federation (ITF). Van de Curaçaose spelers die in actie kwamen, wist Aydan Gomez Osorio zijn wedstrijd te winnen. Hij wees de Venezolaan Dimitri Badra terug: 7-6 en 7-5. Deze speler is tweede geplaatst in Oranjestad.
Verder verloor Quinton de Palm zijn wedstrijd tegen Ryola Kaneda uit Japan. De setstanden waren 2-6 en 1-6.