Jong Holland aan kop

Jong Holland en Inter Willemstad boekten in het weekeinde belangrijke zeges in Liga MCB. Het team van Jong Holland wees zaterdag 27 mei VESTA met 1-0 terug en voert nu de ranglijst aan in de Curaçaose voetbalcompetitie. Inter Willemstad boekte gisteren, zondag 28 mei, een verrassende overwinning op Centro Dominguito.

In de ontmoeting tussen nieuwkomer Inter Willemstad en Centro Dominguito, leek de Curaçaose kampioen af te stevenen op de winst. In de 16e minuut van het duel zette Randall Winklaar zijn ploeg op voorsprong.

Inter Willemstad gaf zich echter niet gewonnen en bijna aan het einde van de eerste helft scoorde Stallone Isenia de gelijkmaker (43e minuut). Hierna leken de ploegen aan elkaar gewaagd, totdat Samuel Matheus in de 87e minuut het winnende doelpunt maakte voor Inter Willemstad.

Na deze verrassende zege neemt Inter Willemstad nu de zesde positie in op de ranglijst met 14 punten, terwijl Centro Dominguito met 23 punten de vierde positie bezet.

Een dag eerder, zaterdag 27 mei, trad er een wisseling van de wacht op in Liga MCB. Het was Naigel Valorian van Jong Holland die als enige trefzeker was. Hij scoorde in de 65e minuut. Hiermee kwam Jong Holland op 26 punten en nam de koppositie over.

Verder zegevierde SUBT met 3-1 over Victory Boys, terwijl Hubentut Fortuna en UNDEBA 1-1 gelijk hadden gespeeld. In deze laatst genoemd duel wist doelman Kevin Juliana aan het einde van de wedstrijd een strafschop te stoppen en zijn ploeg UNDEBA te behoeden van een nederlaag.

Naigel Valorian van Jong Holland die in de 65e minuut scoorde en zijn ploeg naar de overwinning op VESTA leidde.