Jong Holland bereikt finale

Jong Holland plaatste zich voor de finale in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). Het team won gisteren, maandag 25 juni 2018, met 2-1 van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA). Saillant detail hierbij is dat deze ploegen tegen elkaar uitkomen in de finale.

VESTA plaatste zich als eerste ploeg naar de finale, toen het vorige week donderdag zegevierde over Union Deportivo Bandabou (Undeba). Nadat Jong Holland vrijdag 2-2 gelijk speelde met Scherpenheuvel, wist dit team gisteren via de zege op VESTA alsnog de finale te bereiken.

In de ontmoeting tegen Scherpenheuvel kwam Jong Holland na amper 1 minuut achter te staan: 0-1. Sebastian Canobra was trefzeker. In de 12e minuut tekende Charles Martina voor de gelijkmaker. Dezelfde Canobra gaf de sluitpost van de Tricoloren alweer in de 18e minuut het nakijken: 2-1. Het was uiteindelijk Randall Winklaar die in de 46e minuut ook doel trof (2-2).

Die uitslag bracht met zich mee dat de laatste wedstrijd van de pre-finale, ookwel ‘Kaya 6′ genoemd, moest worden gespeeld: Jong Holland vs VESTA.

Al na 2 minuten kwam Jong Holland door toedoen van Sebastian Londoño op voorsprong. Hugo Acosta maakte in de 20e minuut er 2-0 van. Jursly Kroonstad verzilverde in de 65e minuut een strafschop voor VESTA: 1-2.

Door die overwinning vorderde Jong Holland naar de finale en ontmoet in de finale opnieuw VESTA. Deze eindstrijd vangt aan aanstaande zondag om zes uur ’s middags in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

Op de foto de doelpuntenmakers van Jong Holland: Sebastian Londoño en Hugo Acosta.