Jong Holland neemt afstand

Het team van Jong Holland heeft bij de voortzetting van de competitie in Liga MCB, afstand genomen van de naaste concurrenten. De voormalige kampioen zegevierde met 3-1 over Union Deportivo Bándabou (Undeba).

Het Curaçaose voetbalkampioenschap in de eerste divisie werd in het weekeinde voortgezet vrijdag met één wedstrijd in het Dr Antoine Maduro stadion in Kintjan en vier duels in het Ergilio Hato Stadion te Brievengat.

Scherpenheuvel won vrijdag met 2-1 van Fortuna Kurá Piedra. Dit was te danken aan een doelpunt in eigen doel van Zaier Martis en een strafschop die in de 67e minuut verzilverd werd door Christopher Isenia. Jait Schoop opende de score in de 31e minuut voor de verliezende ploeg.

Door die overwinning klom Scherpenheuvel naar de tweede positie op de ranglijst: 20 punten. Centro Barber kwam gisteren op gelijke hoogte, toen het 1-1 gelijk speelde met CVV Willemstad. Roderick Boelijn scoorde in de 45e minuut de gelijkmaker voor het team uit Barber, nadat Joeward Hoogenbergen al in de 5e minuut Willemstad op voorsprong had gezet.

Met een 3-1-overwinning op Undeba, nam Jong Holland afstand van Scherpenheuvel en Centro Barber: 23 punten. Shayrison Albertus opende in de 17e minuut de score voor Undeba. Twee minuten later maakte Jurensley Martina gelijk. Dwaylon Maria maakte in de 28e minuut de 2-1, terwijl Germaine Geerman in de 47e minuut de derde goal maakte.

Zaterdag speelde Centro Dominguito en Vesta 2-2 gelijk. Randell Winklaar was in de 15e en 31e minuut trefzeker voor Dominguito, terwijl Habit Bello (66e minuut) en Mirco Colina Jr. (77e minuut) Vesta weer langs de tegenstander brachten.

In de andere wedstrijd op zaterdag zegevierde Subt met 3-1 over Victory Boys. Rendell Girogorie zette de ploeg uit Noord Zapateer en wijde omgeving op voorsprong. Dit was in de 6e minuut. In de 19e minuut maakte Edgar Cassiani gelijk, terwijl zijn teamgenoten Jerome Jameison en Leadar Montiel in respectievelijk de 77e en 86e minuut de overwinning bezegelden voor Subt.