Koplopers spelen gelijk

Jong Holland en Scherpenheuvel moesten in het weekeinde een punt afstaan aan respectievelijk Subt (1-1) en FC Sithoc (0-0). Hierdoor blijven ze eerste en tweede in de hoofdklasse van het Curaçaos voetbal, oftewel Liga MCB. Victory Boys behaalde de derde overwinning op rij ten koste van SV Vesta en verstevigde zijn positie op de derde plaats.

Het bestuur van Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette het lokale kampioenschap voort in het weekeinde. Er werd wederom vijf wedstrijden gespeeld in Dr. Antoine Maduro Stadion en Ergilio Hato Stadion.

Victory Boys en SV Vesta werd een doelpuntenfeest. Derlph Saintilus opende in de 9e minuut de score voor Vesta. Gedison Zink scoorde in de 44e minuut de gelijkmaker voor de ploeg uit Sta Rosa en wijde omgeving. Hij scoorde ook in de 47e en 70e minuut en leek met zijn ploeg af te stevenen op de overwinning.

Het waren Rayngel Boelbaai en Rudolph Kastaneer die respectievelijk in de 81e en 83e minuut scoorden en de score 3-3 gelijk trokken. Met nog vijf minuten (85e minuut) te spelen slaagde Gidion Martina erin het vierde doelpunt van Victory Boys te maken om de overwinning alsnog te claimen.

Door die overwinning verstevigde Victory Boys zijn derde plaats op de standenlijst met 21 punten. De ploeg won tot nu toe zes wedstrijden, speelde drie keer gelijk en verloor twee keer. Vesta blijft hekkesluiter met 1 punt uit 11 duels.

Scherpenheuvel speelde zaterdag 0-0 gelijk met FC Sithoc. Door dit gelijkspel kwam de ploeg van de Fraters op 26 punten uit 11 wedstrijden en blijft hierdoor tweede op de ranglijst. De Curaçaose kampioen boekte tot nu toe 8 zeges, speelde twee keer gelijk en verloor een duel.

Voorts zegevierde Centro Barber mer 2-0 over Undeba. Jeandrick  Hugo scoorde beide doelpunten, en wel in de 39e en 44e minuut van de wedstrijd. Door deze overwinning klom Centro Barber met 14 punten naar de zesde positie  achter Undeba dat vijfde staat met 15 punten.

Centro Dominguito zegevierde gisteren met de minimale score (1-0) over Inter Willemstad. Ashar Bernardus scoorde in de 42e minuut. Het betrof de vierde overwinning voor de ploeg uit Dominguito die de achtste plaats bezet met amper 13 punten. Inter Willemstad staat vierde met 16 punten.

Tot slot hadden Jong Holland en Subt 1-1 gelijk gespeeld. Een merkwaardig gegeven in deze wedstrijd was dat de doelpunten in de eerste en in blessuretijd werden gemaakt.

Het was Evelio Cundumi Ororio die Subt in de allereerste minuut op voorsprong zette. De ploeg uit Kintjan leek de wedstrijd te gaan winnen, nadat Jong Holland in 90 minuten niet erin was geslaagd om te scoren, totdat Javier Roch in blessuretijd de gelijkmaker scoorde. Jong Holland blijft koploper met nu 29 punten uit 11 wedstrijden. De ploeg won tot nu toe negen duels en speelde twee keer gelijk. Subt staat negende, voorlaatste, met 8 punten.