Sport.cw

Sponsored by

Leon wint Donic-toernooi

Dimitri Leon claimd zijn eerste kampioenstitel in dit nieuwe sportjaar. Na vorige maand december zijn Curaçaose kampioenstitel succesvol te hebben verdedigd, won hij gisteren -dinsdag 29 januari 2019- het traditionele Donic Tafeltennis Tournament.

Het Donic-toernooi werd in Recreatiecentrum Irene Moreno te Muizenberg gespeeld. Liefst 16 tafeltennissers gaven zich op voor deelname aan deze competitie bestemd voor A-klassers. Toppers Sigmar Carmelia en Michael Dalnoot konden helaas vanwege verplichtingen met hun werk niet meer meedoen.

Het toernooi had een spannend verloop, waarbij onder andere Corné Klopper de nodige aandacht trok met zijn optreden. Hij verraste Curaçaos vice-kampioen én nummer 2 geplaatst Devon Melink in een vijfsetter (3-2) en wist tegen Jaysron Mathilda een 0-2-achterstand om te buigen in een 3-2-zege.

Ravi Rajwani liet ook van zich spreken. Het jonge talent wist met een overtuigende 3-0 te winnen van de veteraan Raymond Begina die 2018 afsloot als kampioen in de categorie Masters. Hij wist daarna zich ook te plaatsen naar de kwart- en halve finales.

De tafeltennissers die zich uiteindelijk plaatsten voor de kwartfinales waren Leon, Melink, Rajwani, Klopper, Begina, Hensley Wentwoord, Jacinto Zimmerman en Henny Metry. Leon versloeg Melink, Klopper wees Wentwoord terug, Rajwani was te sterk voor Zimmerman en Metry zegevierde over Begina.

Metry plaatste zich naar de finale door met 3-1 te zegevieren over Klopper, terwijl Leon de eindstrijd bereikte via eveneens een 3-1-zege op Rajwani. In de finaale bleek de Curaçaose tafeltenniskampioen ook te sterk voor Metry: 3-1. Na de eerste set met 11-13 te hebben verloren, hervond hij zich en won de volgende drie sets met 11-9, 11-8 en 11-5.

Franklin Mathilda, erelid van de Federashon Tènis di Mesa Kòrsou (FTMK), reikte de prijzen uit aan de winnaars.