Martina voltooit dubbelslag

Na vrijdag zich voor de zevende keer Nederlands kampioen te hebben gekroond op de 100 meter, won Churandy Martina vandaag -zondag 24 juni 2018- ook de 200 meter. Met deze dubbelslag op het Nederlandse Kampioenschap (NK) bewees de Curaçaose sprinter nog de snelste te zijn in het Koninkrijk.

Een saillant detail en historische feit op het NK is, dat maar liefst zes Curaçaose atleten in de finale van 200 meter NK uitkwamen. Eerder wisten ook al drie de finale op de sprint (100 meter) te halen.

Het is algemeen bekend dat Curaçaose atleten op de korte afstanden heersen in Nederland en vertegenwoordigen dit land ook in het buitenland. De finales op de 100 en 200 meter én de veroveringen van het goud en zilver op beide afstanden zijn hét bewijs van deze heerschappij.

Churandy Martina, Christopher Garia en Tayir Burnet plaatsten zich naar de eindstrijd op de sprint. Deze wedstrijd op de 100 meter werd uiteindelijk gewonnen door Martina (10,43 seconde), terwijl Garia het zilver claimde met een tijd van 10,53. Burnet eindigde vierde in een tijd van 10,70 seconden.

Martina, Garia en Burnet wisten zich vervolgens ook te plaatsen naar de finale op de 200 meter samen met Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Rayen Rojer. Van dit zestal klokte Bonevacia de beste tijd in de halve finales: 20,65 seconde.

In de finale was Bonevacia langzamer en zag zijn landgenoot Martina voor hem eindigen. De 33-jarige Martina klokte 10,83 seconde, gevolgd op de hielen door Bonevacia die 10,88 seconde registreerde. Het brons ging naar Solomon Bockarie (21,01 seconde).

Garia, Burnet en Paulina eindigden vierde, vijfde en zesde. Garia klokte 21,15 seconde. Burnet liep 21,33 en Paulina 21,34 seconde. Rojer eindigde achste (laatste) in een tijd van 22,04 seconde.

Tenslotte staat ook een Curaçaoënaar in de finale van de 400 meter die later op de dag zal worden gelopen. Het betreft Terrence Agard. In de halve finales wist hij de beste tijd te registreren: 47,43 seconde. Hij was de enige die onder de 48 seconde dook. In de finale had deze atleet echter een slechte beurt en kreeg DNF (Did Not