Sport.cw

Sponsored by

Mooi herstel Dominguito

Na in zijn laatst gespeelde wedstrijd met 0-3 te hebben verloren van RKSV Scherpenheuvel, herstelde Centro Dominguito met een 2-0-overwinning op Sport Unie Brion Trappers (SUBT). In de andere wedstrijd gisteren, zaterdag 2 februari 2019, zegevierde Vicotry Boys met 2-1 over Union Deportivo Bándabou (Undeba).

De Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette de voetbalcompetitie in de hoofdklasse, ofwel eerste divisie die bekend staat als Liga MCB, voort met wederom twee wedstrijden in het Dr Antoine Maduro Stadion te Kintjan.

Norman Hoyer en Ivanny Calvenhoven scoorden Centro Dominguito naar de winst tegen SUBT. Beide doelpunten vielen na rust en wel in een tijdspanne van vijf minuten. Hoyer opende de score in de 65e minuut, terwijl Calvenhoven in de 69e minuut trefzeker was.

Het is de tweede overwinning dit kampioenschap van Centro Dominguito op de Geelbuikjes. In de eerste ronde was de oud-kampioen van Curaçao met 3-2 te sterk voor het team uit Kintjan.

Door de zege verstevigde Centro Dominguito zijn tweede positie op de ranglijst. De ploeg heeft nu 20 punten uit 10 wedstrijden: 6 gewonnen duels, 2 gelijkspelen en 2 nederlagen. SUBT blijft voorlaatste (negende) met 8 punten uit 10 wedstrijden: 2 overwinningen, 2 gelijkspelen en 6 verliezen.

Jonathan Libiana en Gedion Martina waren trefzeker voor Victory Boys tegen Undeba. De twee ploegen speelden in de eerste ronde nog 1-1 gelijk. Dit was nog vorig weekeinde. Voor de ploeg uit Bándabou redde Timothy Susana de eer.

Door de overwinning klom Victory Boys van de achtste naar de zesde positie op de ranglijst. Het team uit Noord Zapateer en omgeving heeft nu 13 punten uit 10 wedstrijden: 3 zeges, 4 gelijkspelen en 3 nederlagen. Undeba blijft derde met 15 punten uit 10 duels: 4 gewonnen duels, 3 gelijkspelen en 3 verloren wedstrijden.

De competitie in Liga MCB wordt vanavond voortgezet met alweer twee wedstrijden in het Dr. Antoine Maduro Stadion: Centro Barber speelt tegen Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) en daarna ontmoeten elkaar Inter Willemstad en Jong Holland.