Mooie prestatie Sarah Nita

Sarah Nita kan terugkijken op een goede prestatie op het sterke JITIC U14 Tournament 2018 in El Salvador. Ze speelde in de tweede ‘draw’ en eindigde als vice-kampioen in het dubbelspel en drong door tot de kwartfinales in het enkelspel.

In El Salvador werd Nita op het JITIC U14 Tournament begeleid door coach Jorge ‘Juni’ Engelhardt. JITIC U14 staat voor ‘Junior International Tennis Championships voor tennissers van 14 jaar en jonger.

Na de ‘main draw’ in het enkelspel te hebben misgelopen, kwam Nita terecht in de ‘second draw’ van het kampioenschap. Ze verloor in de kwartfinale van deze serie.

In het dubbelspel speelde Nita ook in de ‘second draw’. Ze vormde een koppel met Cameron Wong uit Trinidad & Tobago. De twee plaatsten zich naar de finale door in de halve finales van Feidi Abreu en Rocio Espinal uit de Dominicaanse Republiek te winnen. De setstanden waren: 7-6 (tiebreak 8-6) en 6-1.

In de andere halve finale wonnen Isabel Abraham en Aalisha Alexis uit Trinidad & Tobago van Daniela Aguilar en Luciana Vidal uit El Salvador: 7-5 en 6-3. Dit koppel won vervolgens in de eindstrijd met 6-2 en 6-4 van Nita en Wong.

De volgende belangrijke missie van Nita vindt deze maand plaats. Dan vertegenwoordigt zij samen met Angelina Maduro Curaçao in de volgende ronde van het ITF-COTECC U12-serie die in Guatemala wordt gespeeld. Ze hadden eerder de voorgaande ronde in Trinidad & Tobago overtuigend gewonnen.