Osorio wint en verliest

Aydan Gomez Osorio werd vandaag, woensdag 9 augustus, in zijn tweede wedstrijd uitgeschakeld in het enkelspel van het Coca Cola ITF Junior Tennis Tournament in St. Lucia. De Curaçaose tennisser wist zich later op de dag wel te plaatsen naar de kwartfinales in het dubbelspel.

Er wordt in het Coca Cola ITF Junior Tennis Tournament getennist in de categorie jongens en meisjes van 18 jaar en jonger (U18). Deze competitie valt onder het Junior-circuit van de International Tennis Federation (ITF).

Het Coca Cola ITF Junior Tennis Tournament ging maandag van start en duurt tot en met zaterdag 12 augustus. Het betreft een zogenaamd ‘grade 5’-toernooi.

Gomez Osorio is tweede geplaatst in het toernooi op St. Lucia. Hij stond in de eerste ronde tegenover Andrew Mueller uit Guatemala en wist in twee sets te winnen: 7-6 (tiebreak 7-5) en 6-4.

In de tweede ronde moest Gomez Osorio het opnemen tegen Jericho Grollman uit de VS, die met tweemaal 6-1 van Zachary Duboulay uit St. Lucia had gewonnen. De Amerikaan wist met 6-4 en 6-1 van de Curaçaose tennisser te winnen en plaatste zich naar de kwartfinales.

Gomez Osorio had meer geluk in het dubbelspel. Hij vormt een koppel met Philippe Mercelina uit Nederland. De twee wisten met tweemaal 6-3 te winnen van Frederic Fibleuil uit Martinique en Jean Philippe Murray uit St. Lucia. Ze plaatsten zich door deze winst naar de kwartfinales, waar ze morgen uit moeten komen tegen Adriel Bousquet uit St. Lucia en Adam Ramkissoon uit Trinidad & Tobago.