Ruime zege FC San Lucas

FC San Lucas boekte zijn tweede overwinning in het nieuwe kampioenschap van de Curaçao Futsal Federation (CurFutsal). De kampioen zegevierde in de A-divisie met liefst 7-1 over FFCE United FC. In de B-divisie won FC Securitas Antias met 4-1 van FC Bandolino.

De CurFutsal-competitie werd in het weekeinde voortgezet met wedstrijden in zowel de A- als B-divisie. Deze vonden plaats in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion te Suffisant.

In de B-divisie behaalde FC Securitas Antia de tweede zege in de jonge competitie. Na eerder met 2-1 te sterk te zijn geweest voor FC Babranis 02, werd FC Bandolino met 4-1 verslagen. Quincy Wilson was de grote man voor de winnaars met twee doelpunten, terwijl zijn teamgenoten Phonir da Costa Gomes en Luigi Gumbs ook trefzeker waren. Voor de verliezende ploeg scoorde Sebrien Hoekstra.

FC Sta Helena was ook goed op dreef. Het team van Joung Boys werd met liefst 8-1 opzij gezet. Bij rust was de stand al op 3-0. Eliasson Leal was topscorer met 3 doelpunten gevolgd door Gunnarson Schoop met 2 goals. Robertico Maria, Kevin Koeiman en Jhaanny Sivira scoorden elk een doelpunt. Voor de verliezende ploeg redde Eldridge Tremes de eer.

Verder hadden Domi en FC Ocean View Elite 1-1 gelijk gespeeld. Lisandro Fraai zette Ocean View in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft scoorde Elrigh Cornecion de gelijkmaker voor Domi.

In de hoofdklasse haalde FC San Lucas zijn vierde winstpunt binnen in twee duels. Het won met 7-1 van FFCE United FC. Bij rust stond de score al op 6-1. Jean Pauletta nam zijn ploeg op sleeptouw met 3 doelpunten. Maikel Pinedo, Oscar Seco Vegas en Ashar Bernardus waren elk goed voor 1 goal, terwijl Rowendley Poppen van FFCE United FC in eigen doel scoorde. Het enige doelpunt voor de verliezers werd gemaakt door Rogyear Anita.

Het team van Sta Rosa Stars boekte zijn eerste overwinning in de A-divisie door FC-IGA met liefst 6-1 te verslaan. De kampioen uit de B-divisie die naar de hoofdklasse promoveerde, stond bij rust al met 3-1 voor. Shereel Elvilia en Gaspard Jean Baptiste      waren elk tweemaal trefzeker, terwijl Cristopher Isenia en Norman Hoyer ook eenmaal scoorden. Shurendric Fransinet passeerde als enige de sluitpost van de tegenstander.

De ploeg van Pantera Negras wist ook voor het eerst te winnen in de jonge competitie door FC Babranis 01 met 2-0 te verslaan. Bij rust was de stand op 1-0. De doelpunten werden gemaakt door Naigel Valorian en Rignon Weyman.

FC RO Family claimde ook de tweede overwinning in twee duels. Dit keer was het te sterk voor FC Don Bosco: 3-2. De vijf goals werden in de eerste helft genoteerd. Raylon Eugenio was goed voor 2 doelpunten, terwijl Lusiene Angela ook succesvol was voor FC RO Family. Soranley Thomsjansen was de grote uitblinker voor FC Don Bosco.