Ruime zege FC Securitas

Na vorige week de eerste nederlaag dit jaar te hebben geïncasseerd, won FC Securitas Antias gisteren -vrijdag 7 september 2018- met liefst 6-0 van Fabarma FC. Het handhaafde hiermee de koppositie in de B-divisie van de Curaçao Futsal Federation.

De voorrondes van het Curaçaose futsalkampioenschap worden gespeeld in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion te Suffisant. Deze reguliere competitie bevindt zich in de slotfase, waarna over wordt gegaan tot het spelen van de play-offs.

FC Securitas Antias herstelde zich goed na vorige week met 1-2 te hebben verloren van FC Bandolino. De ploeg zette Fabarma FC met 6-0 opzij. Bij rust stond het al met 5-0 voor. Jourickmar Martina nam twee van de doelpunten voor zijn rekening. Verder waren ook trefzeker Roderick Fraai, Farlison Wilson, Curven Statie en Quincy Wilson.

In de andere wedstijd in de B-divisie zegevierde FC Sta Helena met 4-2 over FC Ocean View Elite. Bij rust was de stand 4-0. Eliasson Leal (2x), Rayshanir Franca en Rudson Isenia schoten toen raak. In de tweede helft probeerde FC Ocean View Elite tevergeefs terug te komen. Roelton Girigorie kon met twee doelpunten het karwei echter niet alleen klaren.

FC Securitas Antias blijft de ranglijst in de B-divisie aanvoeren, nu met 24 punten uit15 wedstrijden. Dit team won 10 duels, speelde 4 keer gelijk en verloor 1 ontmoeting. Sta. Helena klom naar de vijfde plaats met 17 punten uit 14 duels: 8 overwinningen, 1 gelijkspel en 6 nederlagen.

In de A-divisie speelden FFCE United FC en FC-IGA 0-0 gelijk. Hierdoor steeg FC-IGA één plaats omhoog en deelt nu de derde plaats op de ranglijst met FC Don Bosco. Beide ploegen hebben 14 punten uit 13 wedstrijden. Het team van FFCE United FC klom van de zesde naar vijfde plaats: 13 punten uit 13 wedstrijden.