Ruime zege voor SUBT

Sport Unie Brion Trappers (SUBT) is vooralsnog vastberaden om in Liga MCB te blijven. De ploeg die dit voetbaljaar naar hoofdklasse terugkeerde, zegevierde gisteren -woensdag 9 januari 2019- met liefst 4-0 over Jong Colombia.

Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) zette de competitie gisteren voort met wedstrijden in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan. De competitie begon vorig jaar in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) doch verhuisde daarna naar het SUBT-stadion.

SUBT, ookwel ‘Geelbuikjes’ genoemd vanwege de gele middenbalk op de shirt, stond bij rust met 1-0 voor. Het was Remsley Boelijn die in de 9e minuut de score opende.

In de laatste 20 minuten van de wedstrijd scoorde SUBT nog eens drie keer en bepaalde de eindstand op 4-0. Jerome Jemeison was hierbij twee keer trefzeker en wel in de 70e en 80e minuut. Sendley Bito tekende voor het vierde doelpunt. Dit was in de 83e minuut.

Het betrof de allereerste overwinning voor SUBT in Liga MCB. Het speelde eerder tweemaal gelijk. Hierdoor nam de ploeg nog meer afstand van Jong Colombia die hekkesluiter is. De ploeg uit Boca Samí heeft tot nu toe slechts 1 punt dat uiteraard het product is van een gelijkspel.

In de tweede divisie van de FFK speelden de ploegen van New Song en Sithoc 1-1 gelijk. Het was Julio Christina die in de 26e minuut Sithoc op voorsprong zette. In de 46e minuut zorgde Jurlison Martis voor de gelijkmaker.