Rusland wint openingsduel

De Russische selectie heeft vandaag, 14 juni 2018, de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap Voetbal gewonnen. Saudi-Arabië werd met liefst 5-0 opzij gezet in groep A. Deze wereldstrijd kan op Curaçao gevolgd worden via TV Direct 13 die de exclusieve tv-rechten heeft opgekocht.

TV Direct 13 tekende voor een mooie uitzending van de opening en daaropvolgend eerste WK-wedstrijd tussen Rusland en Saudi-Arabië. De beelden werden voorzien van commentaren in het Papiamentu door Gonzalo Cuales, Cali Manuel en Carl Ruiter.

Er is geen live streaming (internet) van het WK, maar van de directie van TV Direct 13 mogen alle horecagelegenheden op Curaçao gratis gebruik maken van haar televisiebeelden.

Door het feit echter dat TV Direct 13 de exclusieve uitzendrechten voor Curaçao heeft opgekocht van wereldvoetbalorganisatie FIFA, mogen andere zenders zoals Television Distribution Systems (TDS) niet via haar kanalen de wedstrijd uitzenden. Via een persbericht meldde deze betaalzender het publiek vandaag nog, dat het alle WK-beelden van haar kanalen weghaalt en deze weer herstelt na de wedstrijden.

Over de openingswedstrijd zelf: Rusland kwam in de 12e minuut op voorsprong door toedoen van Yury Gazinsky. Denis Cheryshev was in de 43e minuut ook trefzeker. Artem Dzyuba maakte in de 71e minuut de 3-0. In blessuretijd (90+ minuten) wisten Cheryshev en Aleksandr Golovin de eindscore op 5-0 te bepalen.

Morgen, vrijdag 15 juni, staan drie wedstrijden op het WK-programma. Om 8 uur ‘s ochtend (Curaçaose tijd) spelen Egypte en Uruguay tegen elkaar in groep A. Om 11 uur ‘s ochtends komen in groep B Marokko en Iran tegen elkaar uit en in dezelfde groep om 2 uur ‘s middags ontmoeten elkaar Portugal en Spanje.

Op de foto’s een aantal voetballiefhebbers bij de kantine van Curaçao Sport Club (CSC) te Damacor.