Sport.cw

Sponsored by

Scherpenheuvel loopt uit

RKSV Scherpenheuvel gaat nog steeds ongeslagen op kop in Liga MCB. Het team won in het weekeinde, zaterdag 26 januari 2019, zijn zevende wedstrijd. Dit was ten koste van oud-kampioen Centro Dominguito: 3-0. Sleutelfiguren in deze overwinning waren Jimbertson Vapor, Nicolas Rocha en Rowendy Sumter.

Bij de voortzetting van de Curaçaose voetbalcompetitie in de eerste divisie, ofwel Liga MCB, stelde Scherpenheuvel de 23e punt veilig uit 9 duels. Het wees in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan Centro Dominguito overtuigend terug.

De verwachtingen voor de ontmoeting tussen de kampioenen uit 2017 Centro Dominguito en Scherpenheuvel waren hoog gespannen. De oud-kampioen uit de buurt Dominguito zegevierde woensdag nog met 2-1 over huidige kampioen Jong Holland, terwijl koploper Scherpenheuvel in zijn laatste duel 0-0 gelijk speelde met Victory Boys.

Scherpenheuvel was de betere ploeg in de klassieker zaterdagavond. In de 10e minuut zette Jimbertson Vapor zijn ploeg op voorsprong. Nicolas Rocha verdubbelde de score in de 19e minuut. Na rust, in de 51e minuut, was Vapor wederom trefzeker. Dit duo heeft tot nu toe de meeste doelpuntenproductie van het team op zijn conto.

Behalve Vapor en Rocha verdient ook Rowendy Sumter een pluimpje. Hij wist de tegenstanders opnieuw van scoren af te houden. De keeper werd tot nu toe slechts twee keer gepasseerd en dit verdeeld over twee van de negen duels die Scherpenheuvel heeft gespeeld.

Door de zevende overwinning liep Scherpenheuvel uit op de rest van de deelnemende clubs in Liga MCB. Het heeft nu 23 punten, drie meer dan naaste concurrent Centro Dominguito.

De derde plaats op de ranglijst wordt gedeeld door Union Deportivo Bándabou (Undeba) en Inter Willemstad met 15 punten uit negen wedstrijden. Undeba speelde zaterdag 1-1 gelijk met Victory Boys, terwijl Inter Willemstad vrijdag met 2-0 te sterk was voor Sport Unie Brion Trappers (SUBT).

Luchently Vrutaal opende in de 30e minuut de score voor Undeba, terwijl voetbaaller Gidion Vrutaal in de 35e minuut de gelijkmaker scoorde voor Victory Boys. Rubiensley Henriquez in de 9e minuut en Stallone Isenia in de 83 minuut waren trefzeker voor Inter Willemstad tegen SUBT.

Jurensley Martina en Roderick Bolijn namen gisteren, zondag 27 januari, Centro Social Deportivo Barber op sleeptouw tegen Jong Colombia. Martina scoorde tweemaal.

In de tweede ontmoeting gisteren zegevierde Jong Holland met 2-1 over Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA). Voor de Curaçaose kampioen scoorden Randal Winklaar en Shardison Clarissa, terwijl Jervine Mook de eer redde voor Vesta dat de huidige vice-kampioen van Curaçao is.