Scherpenheuvel verrast

SV Scherpenheuvel zorgde gisteravond, zaterdag 10 juni 2017, voor een grote verrassing in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). De ploeg zegevierde bij de voortzetting van de competitie in Liga MCB met liefst 3-1 over koploper Jong Holland.

Het Curaçaose voetbalkampioenschap werd gisteren voortgezet met twee wedstrijden in het Dr. Antoin Maduro Stadion te Kintjan.

SV Scherpenheuvel kwam goed voorbereid op het veld. De ploeg kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij Nicolas Rocha. Hij scoorde in de 28e minuut. Benjamin Gil bracht na rust (64e minuut) de score op 2-0. In de slotminuut (90e) slaagde Nicolas Rocha weer te scoren: 3-0.

In blessuretijd wist Jong Holland de eer te redden. Het was Glenciene Gregoria die trefzeker was: 1-3.

Door deze verrassende overwinning komt Scherpenheuvel op 18 punten en klimt naar de 5e positie op de standenlijst. Hierbij verdringt het Victory Boys (16 punten) naar de zesde plaats.

Jong Holland blijft ondanks de nederlaag vooralsnog koploper met 29 punten, maar Centro Social Deportivo Barber kan vandaag -zondag 11 juni- alleen aan kop komen als het team van Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) wint. Dan komt de club uit Barber op 31 punten te staan. Bij een gelijkspel tegen UNDEBA komt Barber op gelijke hoogte met Jong Holland op de eerste plaats.

Centro Dominguito deed ook goede zaken gisteravond. Het team won met de score van 2-0 van Sport Unie Brion Trappers (SUBT). Beide treffers kwamen op naam van Randal Winklaar. Hij was trefzeker in de 29e en 59e minuut. Centro Dominguito heeft nu 26 punten en SUBT blijft op 10 punten steken.

De competitie in Liga MCB wordt in de late namiddga en vanavond voortgezet in het Dr Antoin Maduro Stadion. Om half 6 komt Hubentut Fortuna uit tegen Inter Willemstad, terwijl later in de avond UNDEBA en Centro Barber elkaar ontmoeten.