Succesvolle 5e jeugdranking

De vijfde serie van het jeugd tennisranking toernooi werd een daverend succes. Door het nieuw toegepaste speelsysteem, kregen de jonge deelnemers kans om meer wedstrijden te spelen. Kampioen in de hoofdgroep jongens werd Quintan van Wijk, terwijl bij de meisjes Sarinah Maduro de beste was.

Tennis Federation Curaçao (TFC) kan terugblikken op weer een succesvol verlopen toernooi. Dit keer heeft de bond het systeem aangepast om de tennissers de kans te geven meer wedstrijden te spelen.

De federatie besloot om de top 4 van elke categorie te laten spelen in hun eigen leeftijdsgroep én een leeftijdscategorie hoger. Het toernooi begon ook een dag eerder. Er werd op de tennisbanen van Racing Club Curaçao (RCC) getennist.

Lierfst 56 tennissers hadden zich aangemeld voor deelname aan de vijfde rankingcompetitie.Op de eerste speeldag werden er 15 wedstrijden gespeeld. Op de tweede 21 en 38 duels op de derde toernooidag. Op de slotdag werden er 32 ontmoetingen afgewerkt. Dat was goed voor in totaal 106 wedstrijden.

Bij de meisjes van 18 jaar en jonger (U18) won Sarinah Maduro de competitie door in de finale van Zima Gomez Osorio te winnen. De setstanden waren 6-1 en 6-4. In de andere leeftijdsgroepen werden de volgende uitslagen geregistreerd: U10 – Candace Curie vs Kèziah Fluonia, kampioene Curie 4-0 en 4-1; U12 – Gianna Martis vs Candace Curie, kampioene Martis 4-0, 1-4 en super tiebreak 10-0; U14 – Sara Loaiza vs Gianna Martis, kampioene Loaiza 6-3 en 6-1.

Bij de jongens U18 speelden in de finale Quintan van Wijk en Noah Martis. De kampioenstitel werd door Van Wijk geclaimd: 6-2 en 6-1. De overige uitslagen waren als volgt: U10 – Brandon Bridgewater vs Jevahn Jospehia, kampioen Bridgewater  4-1, 3-5 en 4-0; U12 – Zahyd Josephia vs Ricardo Winkel, kampioen Josephia 3-5 4-2 en 4-1; U14 – Jose Carlos Andrade vs  Aldair Correia Marques, kampioen Andrade 6-4 en 7-5.