Tiende zege Scherpenheuvel

RKSV Scherpenheuvel zette in ht weekeinde de zegereeks voort in Liga MCB. De ploeg wees Victory Boys met 3-1 terug en voert de ranglijst nu aan met 32 punten uit 12 duels. Centro Dominguito won ook met 3-2 van het team van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) en handhaafde hiermee de tweede positie.

Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK) hervatte in het weekeinde de voetbalcompetitie in de eerste divisie, na een kleinde carnavalspauze. Er werd gespeeld in het Dr. Antoine Maduro Stadion te Kintjan.

Scherpenheuvel boekte de tiende overwinning dit seizoen. Het speelde verder slechts twee keer gelijk. Zaterdagavond was het Cristopher Isenia (2x) en Nicolas Rocha die trefzeker waren voor de koplopers. Gerion Silva redde de eer voor Victory Boys.

Naaste concurrent Centro Dominguito wist de koplopers niet uit zicht te verliezen en handhaafde de tweede positie met 26 punten uit 12 duels. Het zegevierde vanavond, zondag 10 maart, met 3-2 over het team van VESTA uit Buena Vista.

Ivanny Calvenhoven maakte twee van de doelpunten van de oud-kampioen en wel in de 21e en 73e minuut. Shurwendell Roosje was in de 67e minuut trefzeker. Voor VESTA scoorde Ruchendro Kierindongo ook tweemaal: in de 11e en 48e minuut.

Union Deportivo Bandabou (Undeba) wist vanavond met minimale score van Jong Holland te winnen. Shurvey Delando maakte in de 43e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor streefde de ploeg uit Bandabou de Curaçaose kampioen voorbij op de standenlijst en bezet nu de derde plaats met 19 punten.

Verder slaagde Sport Unie Brion Trappers (SUBT) zaterdagavond nog meer afstand te nemen van hekkensluiter Jong Colombia: 3-0. Romerson Winklaar scoorde de drie doelpunten tegen de ploeg uit Boca Sami. Een saillant detail hierbij is dat hij in de slotfase van de wedstrijd, en wel binnen 7 minuten, voor een hattrick tekende: 82e, 86e en 89e minuut.

Inter Willemstad was vrijdagavond met liefst 4-1 te sterk voor Centro Social Deportivo Barber. Shakir Amerikaan, Stallone Isenia, Rubiensly Henriquez en

Joeward Hoogenbergen waren trefzeker, terwijl Jurensley Martina de eer redde voor de ploeg uit Barber.