Titels Maduro en Beaujon

Sarinah Maduro en Gianluca Beaujon zijn de grote winnaars op het TIHTA-toernooi voor tennissers van 14 jaar en jonger (U14). Ze werden vandaag, woensdag 28 juni 2017, kampioen in zowel het enkelspel als het dubbelspel van de prestigieuze competitie in Oranjestad, Aruba.

De U14-competitie van het TIHTA-toernooi valt onder toezicht van het regionale ‘Confederación de Tenis de Centroamerica y Caribe’, ofwel COTECC.
Bij de meisjes nam Maduro het in de enkelspel-finale op tegen Emma Weech uit Bahamas. Ze won met tweemaal 6-3 en kroonde zich kampioen.
In het dubbelspel kwamen Sarinah Maduro en de Arubaanse Jelsyvette Croes uit tegen de Venezolaanse Gleysmar Rivero en Emma Weech. Na de eerste set met 4-6 te hebben verloren, wonnen Maduro en Croes de tweede set met dezelfde cijfers (6-4) en forceerden hiermee een super tiebreak die ze met 10-4 naar zich toetrokken om de kampioenstitel te claimen.
Bij de jongens stonden Gianluca Beaujon en Noah Martis tegenover elkaar in de U14-finale van het enkelspel. Het was Beaujon die deze eindstrijd met 6-4 en 6-1 won en de kampioenstitel opeiste.
In de finale van het dubbelspel waren Beaujon en Martis elkaars partners. Ze namen het op tegen de Venezolanen Emilio Perez en Diego Segovia. Het Curaçaose duo zegevierde met 6-4 en 6-1 en kroonden zich ook kampioen in het dubbelspel.
In de U18-competitie van het TIHTA-toernooi dat onder toezicht valt van de International Tennis Federation (ITF) boekte Aydan Gomez Osorio afwisselend succes. Het Curaçaose tennistalent bereikte in het enkelspel de halve finales zonder te spelen, terwijl hij in het dubbelspel verloor.
In het enkelspel noteerde Gomez Osorio een walkover (wo) op de Amerikaan Michael Heller. Door deze overwinning plaatste hij zich voor de halve finales waar zijn volgende tegenstander de Brit Blu Baker is.
In het dubbelspel konden Gomez Osorio en de Mexicaan Patricio Nieto het niet bolwerken tegen juist de Brit Baker en Santiago Hinojosa uit Mexico: 3-6 en 4-6.