Trinidad verslaat ook Aruba

De jeugdvoetbalselectie van Trinidad & Tobago gaat weer op kop in groep C van het U14 CFU Challenge Serie 2018. Het wees vandaag, vrijdag 10 augustus, ook het strijdlustige Arubaans team terug: 3-1. Verder boekte de ploeg van Guyana de eerste overwinning in het toernooi door Bonaire met 5-1 te verslaan.

CFU staat voor Caribbean Football Union. Deze federatie organiseert op het moment de Challenge Serie voor voetballers van 14 jaar en jonger (U14). De wedstrijden in groep C  worden op Curaçao gespeeld. Deze vinden plaats in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

De Caribische voetbalunie heeft zes groepen ingesteld: A tot en met F. In groep C spelen behalve Curaçao, ook Guyana, Bonaire, Aruba en Trinidad & Tobago. St. Maarten is ingedeeld in groep B samen met St. Lucia, Turks & Caicos, Puerto Rico en de Dominicaanse Republiek.

De U14-selectie van Trinidad & Tobago had voorafgaand aan de wedstrijd vandaag tegen Aruba overtuigend gewonnen van Guyana (8-0) en Bonaire (11-1). Aruba op zijn beurt speelde gelijk met Curaçao (0-0) en won met 2-1 van Bonaire.

Al snel kwam Trinidad & Tobago op voorsprong tegen Aruba, toen Dantaye Gilbert in de 13e minuut de score opende. Jaheim Marshall verzilverde in de 35e minuut een strafschop en verdubbelde de score: 2-0. Vijf minuten voor de pauze (40e minuut) trof Izykiel Tromp doel voor Aruba: 1-2. In de 49e minuut bepaalde Jaheim Faustin de eindscore op 3-1 voor zijn ploeg.

In de tweede wedstrijd van de avond tekende Shoran James voor een hattrick voor Guyana. Hij opende in de allereerste minuut de score tegen Bonaire. Leo Clemensia wist in de 18e minuut de gelijkmaker te scoren.

Na in de eerste helft goed tegenstand te hebben geboden, viel Bonaire in de tweede helft in elkaar. James slaagde de Bonaireaanse sluitpost tweemaal te passeren: in de 50e en 58e minuut. Kevon Scott maakte in de 67e minuut het vierde doepunt (4-1), terwijl Rajan Ramdeholl drie minuten later voor de vijfde treffer tekende: 5-1.

Trinidad & Tobago voert de ranglijst in groep C aan met 9 punten uit drie wedstrijden. Curaçao bezet met 7 punten de tweede plaats: 2 overwinningen en 1 gelijkspel. Aruba staat derde met 4 punten: 1 zege, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Guyana volgt met 3 punten: 1 gewonnen duel en 2 verliezen. Bonaire sluit de rij met 0 punten: 3 nederlagen.

De U14 CFU Challenge Serie wordt zondag afgesloten met de laatste twee wedstrijden. Om 4 uur ’s middags spelen Guyana en Aruba tegen elkaar, terwijl om 6 uur de ontmoeting gepland staat tussen Trinidad & Tobago en Curaçao.