‘Trinies’ ongeslagen eerste

Trinidad & Tobago werd ongeslagen kampioen in groep C van de U14 CFU Challenge Serie. De ‘Trinies’ versloegen vandaag, zondag 12 augustus 2018, Curaçao met 2-0 en sloten hierdoor de groepswedstrijden af met 12 punten.

CFU is de afkorting van Caribbean Football Union. Deze voetbalfederatie tekende voor de organisatie van de Challenge Serie voor voetballers van 14 jaar en jonger (U14). De wedstrijden in groep C werden op Curaçao gespeeld. Deze vonden plaats in het Ergilio Hato Stadion van het Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) in Brievengat.

De Caribische voetbalunie heeft zes groepen ingesteld: A tot en met F. In groep C speelden behalve Curaçao, ook Guyana, Bonaire, Aruba en Trinidad & Tobago.

Trinidad & Tobago heeft grote indruk gemaakt in groep C. Het won op overtuigende wijze van de andere deelnemers. Guyana werd met 8-0 geklopt, Bonaire werd met 11-1 vernederd, Aruba werd met 3-1 verslagen en Curaçao werd op de slotdatum vandaag met 2-0 terug gewezen.

Beide doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. Ze vielen in een tijdspan van twee minuten. Aanvaller Abdul-Quddoos Hypolite opende in de 13e minuut de score. Twee minuten later schoot middenvelder Dantaye Gilbert raak.

In de andere wedstrijd vandaag, zegevierde Guyana met 4-1 over Aruba. De doelpunten van Guyana werden evenredig verdeeld over de twee helften, terwijl de Arubaanse goal voor rust werd gemaakt.

Trinidad & Tobago eindigde de groepsfase met 12 punten: 4 gewonnen wedstrijden. De ‘Trinies’ scoorden liefst 24 doelpunten en kregen slechts 2 tegen. Curaçao werd runner-up met 7 punten: 2 zeges, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Guyana klom op naar de derde positie met 6 punten: 2 gewonnen duels en 2 verliezen. Aruba werd vierde met 4 punten: 1 triomf, 1 gelijkspel en 2 nederlagen. Bonaire is hekkesluiter: 0 punten.