Troostprijs voor Sarah Nita

Jeugdtennisster Sarah Nita heeft opnieuw een prijs in de wacht gesleept. Ze werd in de categorie meisjes U14 kampioen van de ‘consolation round’ van het Lake Cane Summer Hummer Organizer MG Tennis Tournament in Florida, Verenigde Staten.

Nita is een van de leden van het ABC Tennis Travel Team dat op het moment in het buitenland verblijft. Dit team heeft inmiddels een aantal landen bezocht waar de meereizende jeugdtennissers aan toernooien deelnamen: Aruba, Bahamas en nu de Verenigde Staten. Spelers uit Aruba, Bonaire en Curaçao maken deel uit van deze sportstichting.

Nita is één van de jeugdtennissers die tot nu toe heeft uitgeblonken in die toernooien. Ze werd samen met Gibelle Beaujon vice-kampioen dubbelspel U14 op het TIHTA Open 2018 in Oranjestad, Aruba. Vervolgens veroverde ze de kampioenstitel in zowel het enkelspel als dubbelspel U14 van het prestigieuze toernooi om de Junkanoo Bowl 2018 op Bahamas. In dit dubbelspel vormde ze weer een koppel met Gibelle Beaujon.

In Florida had Nita minder geluk in de ‘main draw’ meisjes U14 van het Lake Cane Summer Hummer Organizer MG Tennis Tournament. Ze werd in de ronde van 16 uitgeschakeld en belandde hierdoor in de ‘consolation round’ van het toernooi dat onder de paraplu van de United States Tennis Association (USTA) valt.

In de halve finale van de ‘consolation round’ wist Nita van landgenote Zahra Nissa tw winnen: 6-1 en 6-1. In de finale kwam ze uit tegen Gibelle Beaujon en wist deze wedstrijd met 7-5 en 6-1 te winnen en claimde hiermee de kampioenstitel in de verliezersronde van het Lake Cane Summer Hummer Organizer MG Tennis Tournament. Beaujon bereikte de finale door in de halve eindstrijd van Xianne Sillie, eveneens uit Curaçao, te winnen: 6-0 en 6-1.

Bij de jongens U14 slaagde Dejean Francees uit Bonaire -ook lid van het ABC Tennis Travel Team- er niet in de finale in de ‘consolation round’ te bereiken. Hij verloor in de halve eindstrijd van Collin Mach uit Windermere, Florida: 0-6 en 2-6.