Tweede titel voor Sarah Nita

Sarah Nita claimde vandaag, woensdag 4 juli, haar tweede kampioenstitel in het prestigieuze tennistoernooi om de Junkanoo Bowl 2018 in Bahamas. Na het dubbelspel werd ze ook kampioen in het enkelspel bij de meisjes 14 jaar en jonger (U14). Bij de jongens werd Jaden de la Fuente dubbelspelkampioen en runner-up in het enkelspel.

De Curaçaose jeugdtennissers, het merendeel leden van het ABC Tennis Travel Team, kijken terug op een mooie prestatie op Bahamas en in Florida, Verenigde Staten (VS). Ze hebben op Bahamas 3 kampioenstitel veroverd en een vice-kampioenschap, terwijl in Florida 1 kampioenstitel en 1 zilver werden veilig gesteld.

Sarah Nita veroverde twee van de drie kampioenstitels voor Curaçao in het toernooi om de Junkanoo Bowl 2018. Na samen met Gibelle Beaujon kampioen te zijn geworden in het dubbelspel, claimde ze vandaag ook de kampioenstitel in het enkelspel.

Kaylee Kanuka uit Bahamas stond tegenover Nita in de finale. De Curaçaose won na harde strijd de eerste set via een tiebreak: 7-6 (tiebreaak 7-3). In de tweede set kreeg ze minder tegenstand en won deze met 6-2 om als kampioene te eindigen.

Bij de jongens U14 moest Jaden de la Fuente in de finale van het enkelspel zijn meerdere erkennen in Daniel Philips uit Bermuda. Alhoewel hij tot het einde streed, verloor hij met tweemaal 5-7 en moest genoegen nemen met het zilver.

In het dubbelspel claimde De la Fuente samen met dezelfde Daniel Philips uit Bermuda zonder te spelen de kampioenstitel. Hun tegenstanders kwamen niet opdagen en hierdoor noteerden de twee een zogenoemd ‘walk over’ (6-0 en 6-0) en kregen de kampioenstitel toegereikt.

Bij de meisjes U18 slaagde Gabriela Singer er niet in zich te plaatsen voor de halve finales. Ze begon zeer voortvarend samen met Dharani Niroshan uit Canada door de eerste set met 6-4 te winnen. De opponentes Sydney Clarke uit Bahamas en de Amerikaanse Kriti Williams wonnen echter de tweede set met 6-2 en vervolgens ook de super tiebreak: 10-8.

Kayla Solagnier uit Aruba werd ook in het dubbelspel meisjes U18 in de kwartfinales uitgeschakeld. Ze vormde een koppel met de Amerikaanse Victoria Lushnikov. De twee verloren met tweemaal 1-6 verslagen door Sandra Alonso uit Spanje en de Amerikaanse Nikita Vishwase.

De jeugdtennissers van het ABC Tennis Travel Team reizen nu vrijdag 6 juli vanuit Bahamas naar Florida, waar ze zich voegen bij de andere spelers in Orlando. De hele groep zal dan deelnemen aan een ander toernooi dat ook valt onder de paraplu van de United States Tennis Association (USTA).