UNDEBA ligt eruit

Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) leed gisteren, woensdag 23 augustus 2017, de derde nederlaag in de playoffs van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). Centro Dominguito won met 3-0. Het team uit Bandabou sloot deze serie af met 4 punten, die niet genoeg zijn voor plaatsing naar de volgende voetbalronde.

In de FFK-playoffs, ook wel ‘Kaya 6’ genoemd, spelen de zes teams die in de reguliere competitie (voorrondes) de meeste punten hadden behaald. Deze zijn Jong Holland, Centro Barber, Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA), Centro Dominguito, Scherpenheuvel en UNDEBA.

De serie wedstrijden tussen de zes ploegen zijn inmiddels in de laatste fase beland. De vier teams met meeste punten in deze playoffs, vorderen naar de volgende voetbalronde.

Centro Dominguito en UNDEBA betraden gisteravond het kunstveld in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan. Kenny Kunst wist in de 13e minuut de ploeg uit Dominguito op voorsprong te zetten: 1-0. In de 63e minuut was het Ashar Bernardus die raak schoot: 2-0. Randal Winklaar was tenslotte ook trefzeker toen hij in de 83e minuut het derde doelpunt maakte voor Centro Dominguito.

Deze overwinning betekende de derde voor Centro Dominguito, dat de playoffs afsloot met 10 punten. Dit is het resultaat dus van 3 zeges, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. De ploeg won van Scherpenheuvel (2-0) en Centro Barber (1-0) en UNDEBA (3-0), verloor van VESTA (0-1) en speelde gelijk met Jong Holland (1-1).

UNDEBA verloor drie keer, won 1 wedstrijd en boekte 1 gelijkspel: goed voor 4 punten. Het team uit Bandabou won van VESTA (2-1), leed nederlagen tegen Jong Holland (0-1), Centro Barbaer (1-5) en Centro Dominguito (0-3) en speelde gelijk met Scherpenheuvel (1-1).

De playoffs worden vanavond voortgezet met de wedstrijd tussen Scherpenheuvel en Centro Barber. Deze ontmoeting vangt om acht uur aan in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan.