Verlies koploper San Lucas

FC San Lucas leed gisteren, woensdag 26 september 2018, zijn derde nederlaag in de A-divisie van Curaçao Futsal Federation. FC Babranis 01 lijkt zich alsnog in de strijd te willen mengen om een plaats in de top-vier. Het wees de koploper met 1-0 terug.

De Curfutsal-competitie werd gister voortgezet met drie wedstrijden in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion in Suffisant. De strijd om de topposities in zowel de A- als B-divisie, wordt met de dag spannender.

Zo lijkt FC Babranis 01 weer hersteld na een serie nederlagen op rij. Het team won van juist koploper FC San Lucas dat tot gisteren slechts twee keer had verloren dit seizoen. Jeandrick Hugo scoorde het enige doelpunt van de ontmoeting. Dit geschiedde in de eerste helft.

Door de overwinning klom FC Babranis 01 één plaats op de ranglijst naar en staat nu vijfde met 15 punten uit 15 duels. Het betreft de zesde overwinning van dit collectief dat verder drie keer gelijk speelde en zes keer verloor, waarvan vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden.

Door de derde nederlaag blijft FC San Lucas onbedreigd koploper. De Curfutsal-kampioen heeft namelijk 25 punten uit 16 wedstrijden: 12 zeges, 1 gelijkspel en 3 verliezen.

FC-IGA dat gisteren met 2-2 gelijkspeelde met FC Don Bosco, bezet de tweede plaats met 19 punten. De vier doelpunten werden in de eerste helft gemaakt. De spelers Djurson Pieters en Elgery Renauld waren trefzeker voor FC-IGA. Ruwensley Leuteria was tweemaal succesvol voor FC Don Bosco dat de vierde plaats inneemt met 17 punten.

In de B-divisie behaalde FC Securitas Antias zijn dertiende overwinning: FC Babranis 2 werd met 3-1 opzij gezet. Bij rust was de score 2-0. Quincy Wilson, Roderick Fraai en Jean-Louis Fortin waren de doelpuntenmakers voor de koploper, terwijl Alzinho Costina de eer redde voor de verliezers.

FC Securitas Antias blijft de ranglijst in de B-divisie aanvoeren, nu met 30 punten uit 19 wedstrijden. Het heeft tot nu toe 13 zeges geboekt, 4 keer gelijk gespeeld en twee duels verloren.

De Curfutsal-competitie wordt vanavond voortgezet met weer drie wedstrijden in sportzaal Niels Liberia van het Odulio Willems Stadion. In de B-divisie spelen om 8 uur FC Celestial Boys tegen Fabarma FC en om 9 uur komen uit tegen elkaar Excellent en FC Sta Helena. In de A-divisie staat om 10 uur de ontmoeting gepland tussen FFCE United FC en FC FCF.