VESTA boekt ruime zege

Voetbalclub VESTA behaalde gisteren, zaterdag 29 juli 2017, een klinkende overwinning op Centro Dominguito: 4-1. Hierdoor klom de ploeg uit Buena Vista naar de tweede positie op de ranglijst in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK). ofwel Liga MCB.

De FFK-competitie is in de slotfase. De wedstrijden worden in het Dr Antoin Maduro Stadion in Kintjan gespeeld.

VESTA staat voor Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles. De ploeg maakt in 2017 een droomjaar door en draaide vanaf de start van de competitie goed mee in de top van Liga MCB.

Een saillant detail van de wedstrijd tussen VESTA en Centro Dominguito is dat de eerste helft geen doelpunten kende. De vijf doelpunten werden in de tweede helft gemaakt.

Na 54 minuten spelen, was het Tyron Maria die als eerste scoorde. Hij was in de 75e minuut weer trefzeker en zette VESTA hiermee op 2-0. Andres Muñoz volgde 3 minuten later zijn goede voorbeeld: 3-0. Sairon Martina redde via een strafschop de eer voor Centro Dominguito: 1-3. Maar in de blessuretijd maakte Richinelo Francisca er 4-1 van.

VESTA neemt nu met 34 punten de tweede positie in op de ranglijst achter koploper Jong Holland (38).

In de andere wedstrijd van de avond had Inter Willemstad moeten winnen om zich te plaatsen naar de playoffs. In deze serie komen de zes clubs met de meeste punten uit. RKSV Scherpenheuvel wilde uiteraard niet meewerken en hield Inter Willemstad op een 0-0-gelijkspel.

Die uitslag houdt in dat Inter Willemstad in de wachtkamer zit en kijkt wat Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) vanavond uithaalt tegen koploper Jong Holland. Een overwinning voor de ploeg uit Bandabou betekent namelijk dat deze de playoffs binnendringt en Inter Willemstad er buiten houdt.

Eerder op vrijdag speelden Victory Boys en Centro Social Deportivo Barber 2-2 gelijk. Davidson Rosa maakte beide doelpunten voor Barber. Hij was trefzeker in de 9e minuut en in blessuretijd via een strafschop. Cedricson Antonio (45e minuut) en Gerien Silva (82e minuut) scoorden voor Victory Boys.