Sport.cw

Sponsored by

VESTA klopt Jong Holland

Het team van Vriendschap Eendracht Sterken Tegen Alles (VESTA) heeft gisteren, maandag 29 juli 2019, overtuigend van Jong Holland gewonnen: 3-1. Met deze overwinning heeft de ploeg uit Buena Vista en wijde omgeving ook het jubilerende Curaçaos kampioen onttroond.

Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) zette de competitie in de gisteren voort in het Dr Antoine Maduro Stadion te Kintjan. Het betreft de ‘Kaya 4’, ofwel de traditionele serie tussen vier teams.

Na eerder met de ploeg van Centro Social Deportivo Barber gelijk te hebben gespeeld (0-0), boekte VESTA gisteren zijn eerste zege in de ‘Kaya 4’. Het betekende gelijk de tweede nederlaag voor Jong Holland dat hierdoor nagenoeg uitgeschakeld is voor de finale.

De speler Ruchendro Kierindongo zette VESTA al in de 4e minuut op voorsprong: 1-0. Mirco Colina Jr. verzilverde in de 45e minuut een strafschop en verdubbelde hiermee de score. Zes minuten na rust scoorde Hugo Acosta Perez via ook een strarfschop het enige doelpunt van Jong Holland. In blessuretijd tekende Darlison Ellensburg voor de derde treffer van VESTA: 3-1.

Jong Holland dat dit jaar het 100-jarige bestaan viert, leed de tweede nederlaag in de ‘Kaya 4’. Het jubilerende team werd hierdoor uitgeschakeld tevens onttroond, terwijl VESTA met de overwinning het vierde punt binnenhaalde en nu de tweede positie inneemt achter koploper RKSV Scherpenheuvel die 6 punten heeft.

VESTA moet nog uitkomen tegen Scherpenheuvel, dat zich al geplaatst heeft naar de finale. Jong Holland en Barber moeten ook spelen.

Op dit moment heeft VESTA het beste vooruitzicht om zich naar de finale te plaatsen. Het heeft 4 punten en een positief doelsaldo van +2 (3 goals voor en 1 tegentreffer). Barber kan nog eindigen met 4 punten doch heeft op dit moment een negatief doelsaldo: -3 (1 treffer voor en 4 tegengoals).