Weekeinde vol doelpunten

Liefst 13 doelpunten werd er in het weekeinde gemaakt bij de voortzetting van de competitie in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK), ofwel Liga MCB. De meest aansprekende uitslagen waren de overwinningen van Centro Barber en Hubentut Fortuna.

Centro Barber en VESTA schotelden de fans die de weg vonden naar het Dr. Antoin Maduro Stadion te Kintjan, een spannende ontmoeting voor. Er werd hierbij 5 doelpunten gemaakt.

VESTA tekende voor een vroege treffer. Al na 4 minuten spelen schoot Mirco Colina Jr raak voor de ploeg uit Buena Vista. In de 39e minuut maakte Davidson Rosa de gelijkmaker voor Centro Barber en twee minuten later zette Ronathan Willems de ploeg uit Barber op voorsprong: 2-1.

Het was wederom Mirco Colina Jr die trefzeker was voor VESTA. Hij maakte in de 76e minuut van de wedstrijd de gelijkmaker. De vreugde was echter van korte duur, want 6 minuten later (82e minuut) kopte Kurstin de Mey zijn ploeg Centro Barber naar de zege: 3-2.

Het betekende de tweede nederlaag op rij voor VESTA. Eerder won Jong Holland ook van de ploeg uit Buena Vista.

In hetzelfde Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan slaagde Hubentut Fortuna eindelijk een wedstrijd te winnen. De ploeg die ooit Curaçaos beste was, zegevierde met 3-0 over Victory Boys. De doelpunten werden gemaakt door: Romerson Winklaar (20e), Rendell Girigorie (62e) en Angelo Lourens in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. Verder heeft Hubentut Fortuna 5 keer gelijk gespeeld en liefst 7 nederlagen geïncasseerd.

Ook SV Scherpenheuvel wist goede zaken te doen. De ploeg van Sport Unie Brion Trappers (SUBT) werd in het eigen stadion met 3-0 opzij gezet. De doelpuntenmakers waren: Nicolas Rocha (12e minuut), Sebastian Canobra (59e) en Johan Petronilia in de 70e minuut.

Tenslotte speelden Inter Willemstad en Union Deportivo Bandabou (UNDEBA) 1-1 gelijk. Inter Willemstad kwam eerst op voorsprong door toedoen van Stallone Isenia. Hij scoorde in de 40e minuut. In de 68e minuut maakte Roderick Bolijn gelijk voor de ploeg uit Bandabou.

Foto-onderschrift:

De drie doelpuntenmakers van Centro Barber: Davidson Rosa, Ronathan Willems en Kurstin de Mey.