Zege en verlies Sarah Nita

Sarah Nita won haar wedstrijd in het dubbelspel doch verloor in het enkelspel in El Salvador. Ze doet onder begeleiding van coach Jorge ‘Juni’ Engelhardt mee aan het JITIC U14 Tournament.

Het Curaçaose tennistalent is in de vakantie actief bezig met deelname aan tenniscompetities. Ze speelde eerder op Aruba (TIHTA), in Bahamas (Junkanoo), Florida (USTA) en op Trinidad & Tobago (ITF-COTECC U12).

Samen met met Angelina Maduro won Nita het UTF-COTECC U12 Team Championship. Ze moet Curaçao volgende maand vertegenwoordigen in de volgende ronde van dit regionale kampioenschap in Guatemala. Voorafgaand aan deze deelname, stapte ze op het vliegtuig richting San Salvador, waar ze dus op het moment meedoet aan JITIC U14, ofwel ‘Junior International Tennis Championships’.

Na de ‘main draw’ te hebben misgelopen in het enkelspel, kwam Nita terecht in de tweede ‘draw’ van het kampioenschap. In de eerste ronde zegevierde ze met 6-1 en 6-2 over Aalisha Alexis uit Trinidad & Tobago en plaatste zich naar de kwartfinale. In deze ronde verloor ze echter met 1-6 en 2-6 van Kissmel Cedano uit de Dominicaanse Republiek.

In het dubbelspel had Nita meer geluk. Zij speelt in de tweede ‘draw’ en wist samen met haar spelpartner Cameron Wong uit Trinidad & Tobago in twee sets te winnen van Adriana Navarro en Siham Richmagui: 6-1 en 6-0