Zwemgoud voor Curaçao

Curaçao heeft gisteren, vrijdag 30 juni 2017, twee gouden medailles veroverd op de regionale zwemkampioenschappen CCCAN. Deze worden in Trinidad & Tobago gehouden. Het waren Chadé Nersicio en Mekhayl Engel die deze felbegeerde eremetalen in de wacht sleepten.

CCCAN (uitspraak C C CAN) is de afkorting voor ‘Confederación Centroamericana y del Caribe de Natación’. Deze competitie is dus bestemd voor zwemmers uit Centraal-Amerika en het Caribisch gebied.

De CCCAN-kampioenschappen gingen 28 juni van start met het lange afstand zwemmen. Deze competitie ging over 800 meter.

Inmiddels werd ook een deel van de competitie synchroon-zwemmen gehouden. Saillant detail hierbij is dat Aruba liefst 6 medailles in deze discipline wist te winnen. Curaçao won in de categorie Senior. Het was Moramay Koomen die het goud won.

De meeste aandacht ging naar het wedstrijdzwemmen. Bij de meisjes 15-17 jaar nam de Curaçaose Chadé Nersicio plaats in de startblokken op de 50 meter vlinderslag. Ze eindigde zowel in de kwalificatieronde als in de finale op de eerste plaats. In de eindstrijd vestigde ze zelfs een nieuw CCCAN-record: 27,59 seconden.

Bij de jongens 13-14 jaar verscheen Mekhayl Engel bij de start van de 100 meter rugslag. Ook deze zwemmer won zowel de kwalificatie als de eindstrijd. In de finale klokte hij 1 minuut en 2,26 seconden.