2e Finale Scherpenheuvel

RKSV Scherpenheuvel plaatste zich voor het tweede jaar op rij naar de finale van het Curaçaose voetbal. Het speelde vanavond, zondag 10 september 2017, 1-1 gelijk met Centro Dominguito. Dezezelfde teams komen uit in de eindstrijd op 17 september.

Door gelijk te spelen met Centro Dominguito dat zich al eerder had geplaatst voor de finale, schakelde Scherpenheuvel de ploeg van Jong Holland uit voor deelname aan deze eindstrijd in de hoofdklasse van de Federashon Futbòl di Kòrsou (FFK).

Jong Holland wilde dolgraag naar de finale en haalde zaterdagavond flink uit naar Centro Barber: 6-1. Hierdoor sloot het team de playoffs af met 4 punten en boog een negatief doelsaldo van 3-4 naar positief: 9-5. Een etmaal later mocht dit alles echter toch niet baten.

In de wedstrijd zaterdagavond in het Dr Antoin Maduro Stadion te Kintjan, stond Jong Holland bij rust al met 3-1 voor. Drie van deze vier doelpunten werden in een tijdspan van 4 minuten gemaakt. Naigel Valorian scoorde in de 8e en 17e minuut en Oliveira Fereira was trefzeker in de 15e minuut voor Jong Holland. Het doelpunt van Centro Barber werd in de 14e minuut gemaakt door Sandy Cijntje.

Na rust was Valorian weer trefzeker en wel in de 51e minuut. Twee minuten later scoorde ook Michael Albertus, terwijl Gunnarson Schoop in blessuretijd voor de zesde treffer van Jong Holland tekende.

Veel fans en voetbalkenners fronsten even de wenkbrauwen bij de ruime zege van Jong Holland op Centro Barber. Feit is echter wel dat de ploeg in de reguliere competitie dit jaar tweemaal had gewonnen van het team uit Barber (2-0 en 3-2) en in de eerste serie tussen 6 teams (‘Kaya 6’) hadden ze gelijk gespeeld (4-4).

Centro Dominguito en Scherpenheuvel hebben elkaar dit jaar vier keer ontmoet. Ze hebben in de reguliere competitie tweemaal 0-0 gelijk gespeeld en in de voetbalserie tussen 6 teams zegevierde het elftal van Centro Dominguito met 2-0. Geconcludeerd mag worden dat ze min of meer aan elkaar gewaagd zijn.

Een gelijkspel of overwinning voor Scherpenheuvel, zou hebben betekend dat deze ploeg doorgaat naar de FFK-finale in de zogenoemd Liga MCB. Het werd uiteindelijk 1-1 en het team vorderde met 5 punten uit 3 duels naar de eindstrijd: het product van 2 remises en een overwinning.

Geryon Alberto zette Centro Dominguito in de 17e minuut op voorsprong en 30 minuten later scoorde Sebastian Canobra de gelijkmaker voor Scherpenheuvel. Er werd hierna niet meer gescoord.

Centro Dominguito eindigde de playoffs tussen vier teams met 7 punten op de eerste plaats. Het boekte twee overwinningen en een gelijkspel. Het elftal van Scherpenheuvel bleef tweede na een wedstrijd te hebben gewonnen en tweemaal gelijk te spelen, goed voor 5 punten. Jong Holland werd derde met 4 punten: een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag. Centro Barber werd laatste met drie verloren wedstrijden.